Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay '(11. Kalkınma Planı) Normal şartlarda yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan 'Dijital Türkiye Versiyon 1.0', 6 ay erken tamamlanarak, kapsamdaki hizmetler Dijital Türkiye’ye entegre edilmiştir." açıklamasını yaptı.


3, 81'DEN 0,35'E DÜŞTÜ

Oktay, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 11. Kalkınma Planı görüşmelerine katıldı.

Oktay, Dijital Türkiye ile ilgili olarak, ''Normal şartlarda yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Dijital Türkiye veya öncekiler ismiyle e-devlet Türkiye versiyon 1.0 planlanandan altı ay erken tamamlanarak kapsamdaki hizmetler Dijital Türkiye'ye entegre edilmiştir. Bunun getirdiği kolaylıklar bugün görülmeye başlamıştır, bundan sonra da yoğunluk şekilde kamuoyunun ve buradaki üyelerimizde olma üzere her bir vatandaşımızın kolaylıklar olarak yansıyacaktır. Hizmet başına düşen ortalama evrak sayısı dijital Türkiye 1.0 tamamlanmasıyla birlikte ortalama 3.81 oranından 0.35'e düşürülmüştür. Buradaki hedefimiz sıfırdır'' dedi.

Oktay şöyle konuştu:

''Versyon 1.0'ı zamanından önce tamamlamış oluyoruz. Bunun daha kısa ifadesiyle de hizmet boyutunda belge esaslı değil beyan esaslı hizmet üretime geçen devlet kapısıdır.''

11. Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.