Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisinin Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gönlünü bu şehre kaptıran aşıklar için bulundukları yer önemli değildir. İstanbul sevdalıları için koltukların, makamların hiçbir kıymeti yoktur. Biz de hangi görevde olursak olalım, eserimizle yatırımlarımızla birbirinden önemli projelerimizle İstanbul'u ilmek ilmek dokuyacağız." dedi.

"Büyük Çamlıca Caminin İstanbulumuz, ülkemiz ve alem-i İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Böylesine muhteşem bir eserin şehrimize kazandırılmasına emeği geçen mimarından, mühendisinden, işçisine, sanatçısına, hayırseverden tezhip tezyin ustalarına kadar herkese şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye'nin en büyük camisi olan Büyük Çamlıca Camisi'ni İstanbul'a kazandırmanın huzuru içerisindeyiz. Burası aynı zamanda bir külliye. Sadece bir cami değil. Sergi salonlarıyla konferans salonlarıyla Türk İslam Eserleri Müzesi ile burası aynı zamanda büyük bir külliye.

Türkiye'nin en büyük camisi vasfını taşıyan bu eser, İstanbul'un her noktasından da rahatça görülebiliyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim bizlere Marmaray'ı, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı gibi birbirinden büyük eserlerle bu şehre damgamızı vurmayı, İstanbul'da silinmez izler bırakmayı nasip etti." dedi.

"Aynı anda camimizde 65 bin mümin ibadetini gerçekleştirebiliyor. Her ne kadar birileri nasıl dolduracaksınız deseler de elhamdülillah doluyor." diyen Erdoğan, "Büyük Çamlıca Camii medeniyet mirasımızı daha ileriye taşıyacak mimarların, yeni ustaların yetişmesine de vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Gecemizi gündüzümüze katarak 'Aşkınan çalışan yorulmaz' diyerek, İstanbul için mücadele etmeyi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

'İbadet mekanlarını bombalamanın adı cihat değil terördür'

"İbadethaneleri kan gölüne çeviren vahşi ve ilkel zihniyete artık herkesin bir 'dur' demesi şarttır." diyen Erdoğan, "Camilere saldıranlarla kiliseleri hedef alanlar aynı karanlık zihniyete sahiptir. Masumları katletmenin, ibadet mekanlarını bombalamanın adı cihat değil terördür, vahşettir, cinayettir." ifadesini kullandı.

"Bizim inancımızda ibadet hakkı kutsaldır. Hangi dine mensup olursa olsun herkesin ibadetlerini özgürce yerine getirme hakkı vardır." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Nerede bir kubbe, bir minare varsa nerede ezanlarımız gökyüzüne karışıyorsa hiç şüphesiz orası bir Müslüman yurdudur. Bir mümine yakışan tavır da camilere bakınca hata görmek, kusur aramak değil, ona sahip çıkmaktır. Allah'a hamdolsun milletimizin Büyük Çamlıca Camii'ne sahip çıktığını, İstanbullu kardeşlerimizin camiyi cemaatsiz bırakmadığını görüyoruz."

Erdoğan, "Ülkemizi ve bölgemizi DEAŞ, El Kaide, FETÖ ve PKK gibi örgütlerin etrafında toplanan sapkınlardan temizlemekte kararlıyız. Aynı şekilde Avrupa'da camilerimize saldıran, Müslümanları hedef alan Neonazi terörüyle de mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"İslam'ın barış mesajlarını daha fazla dillendirmemiz, daha fazla gündeme getirmemiz gereken kritik bir dönemin içindeyiz. Şayet biz tepkimizi ortaya koyarsak biz cesaretle hakikati savunursak dinimize sahip çıkarsak Allah'ın izniyle teröristler hedeflerine ulaşamayacaklardır."