Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'dan Elazığ'a hareket etti.

Erdoğan'ın İstanbul'da saat 14.00'da DEİK'in programına katılması bekleniyordu. Programını iptal eden Erdoğan saat 13.40 sıralarında Atatürk Havalimanı'ndan Elazığ'a hareket etti. Erdoğan deprem bölgesinde inceleme yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a TBMM Başkanı Mustafa Şentop da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze törenine katıldı.

ERDOĞAN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da depremde hayatını kaybeden 45 yaşındaki Ayşe Civelek ile 10 yaşındaki Muhammed Salih'in cenaze törenine katıldı. Ayşe Civelek'in eşi ve diğer oğluysa enkaz altından çıkarıldılar, tedavileri devam ediyor. Hastanede oldukları için cenaze törenine katılamadılar.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erdoğan, cenaze namazından sonra açıklama yaptı. Erdoğan, "Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Cennetinde bizleri buluştursun" dedi.

Depremin büyük bir imtihan olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, "Müslüman olmanın bu noktada teslimiyetin en güzel örneklerini vermişiz. Biz Van depremini yaşadık, Düzce'yi yaşadık, Sakarya'yı yaşadık. Geçmişten bu yana birçok depremler yaşadık. Ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı" ifadelerini kullandı.

Depremden zarar gören yerlerde atılması gereken adımların süratle atılacağını kaydeden Erdoğan, "Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız" dedi. Provokasyonlara karşı uyarıda bulunan Erdoğan, "Kimsenin olumsuz sözlerine kulak asmayın. Bizler sizin hizmetkarıyız. Bu millete hizmet etmenin ne denli büyük bir şeref olduğunu bilenlerdeniz" diye konuştu.

22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün akşam merkez üssü Sivrice olan depremde 22 kişi hayatını kaybetti, 1031 kişi yaralandı.

17 saatlik arama kurtarma çalışmalarında 40 kişi enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. 21 kişinin halen enkaz altında olduğu düşünülüyor.