Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne değinerek “Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7’den 70’e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye’yi bulacaklardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında bayramın; milletimiz, İslam Âlemi ile bütün insanlığa hayırlar getirmesi ve kurtuluşumuza vesile olması temennisinde bulundu.

“15 TEMMUZ GECESİ, TARİHİMİZDE GÖRÜLMEMİŞ BİR İHANETLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

“Bu bayrama, pek çok meselenin sebep olduğu buruklukların yanı sıra, meseleleri çözme iradesinin varlığını da görmüş olmanın sevinciyle giriyoruz” diyen ve 15 Temmuz gecesi, milletin tarihinde görmediği bir ihanetle karşı karşıya kaldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asker elbisesi giymiş teröristler, milletimizin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini ve silahlarını yine milletimize çevirdiler. Ülkemiz o gece, hem bir darbe girişimine, hem büyük bir terör eylemine, hem de gizli bir işgal teşebbüsüne maruz kaldı. Milletimiz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türkiye’yi ele geçirme girişimini, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı vücudunu siper ederek, dünyada eşine ender rastlanır bir kahramanlıkla engelledi. Tarihe altın harflerle kazınacağına inandığım bu mücadelenin bedeli 241 şehit, 2 bin 194 yaralı oldu” ifadelerine yer verdi.

“BUGÜN TÜRKİYE, 15 TEMMUZ SABAHINDAN ÇOK DAHA GÜÇLÜ, KARARLI VE DİNAMİKTİR”

Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı mesajda şu değerlendirmelerde bulundu: “Ülkemiz için, 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa, 16 Temmuz sabahı da o derece aydınlık doğdu. Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, çok daha kararlı, çok daha dinamiktir. Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7’den 70’e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye’yi bulacaklardır. Bunun en müşahhas örneğini, 7 Ağustos’ta Yenikapı Mitinginde gördük. Milletimiz, her kesimden, her görüşten, her düşünceden insanıyla, o gün o meydanda tüm dünyaya mesajını verdi. Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla yoluna devam ediyor. Hedefimiz, bizden sonraki nesillere, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakmaktır.”

Türkiye’nin sadece Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı mücadele etmediğini, bölücü terör örgütü PKK ve İslam’ı istismar ederek kendine alan açmaya çalışan DAEŞ gibi kanlı yapılarla da mücadelesini kesintisiz olarak sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, görünüşte rakip gibi görünen bu terör örgütlerinin, aslında Türkiye’ye karşı birlikte hareket ettiklerini vurguladı.

“PKK, KANLI EYLEMLERİNDE KESİN BİR BAŞARISIZLIĞA UĞRADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK terör örgütünün, 15 Temmuz’dan sonra sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini yoğunlaştırma gayretinde olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin Suriye operasyonunu sekteye uğratma amacı taşıdığı açık olan bu eylemler, örgütün ağır kayıplar vermesine rağmen devam ediyor. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizi yakıyor, ama şundan emin olunuz ki, askerimizin, polisimizin, korucularımızın dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmedi, gitmiyor. PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını verme pahasına yürüttüğü bu kanlı eylemlerinde kesin bir başarısızlığa uğramıştır.”

FIRAT KALKANI HAREKÂTI

Artık bölge halkının da açıktan tavır aldığı bu örgütün, her geçen gün daha fazla köşeye sıkıştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında “Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye’yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK’nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı akıbet bekliyor. DAEŞ denilen örgütü, hem Suriye’de bitirmek, hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekâtı, bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun, yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz. Gerek Fırat Kalkanı Harekâtında, gerek terörle mücadele operasyonlarında görev alan güvenlik güçlerimizin tamamına başarılar diliyorum. Hepsinin gazası mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.

“BAYRAMLAR; BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK VE DOSTLUĞUĞUN İDRAK EDİLDİĞİ GÜNLERDİR”

Bayramların; birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının en üst düzeyde idrak edildiği günler olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyüklerimizi ziyaret ederek, küçükleri sevindirerek, gönülleri kazanarak bu mübarek günleri, manevi önemine uygun şekilde yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bu vesileyle Mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.

“TÜM İNSANLIĞA RABBİMDEN HUZUR, ESENLİK VE SAĞLIK DİLİYORUM”

Mesajında vatandaşlardan bayram ziyaretlerine gidiş ve dönüşlerinde trafik kurallarına, her zaman olduğundan çok daha fazla riayet etmeleri tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de her bayramda trafik kazalarında pek çok ailenin ocağına ateş düştüğüne dikkat çekti ve “Ailelerimize ve milletimize derin acılar yaşatacak kazalara sebep olacak ihlallerden, hep birlikte kaçınmalıyız. Unutmayınız, yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır, ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur” sözlerine yer verdi.

Mesajının sonunda vatandaşların Kurban Bayramı’nı bir kez daha tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Milletimizle birlikte, tüm Müslümanlara, tüm insanlığa Rabbimden huzur, esenlik ve sağlık diliyorum” temennisiyle tamamladı.