Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

(CHP-HDP'nin gizli ittifak iddiası) CHP'nin seçimlerde en çok HDP'den medet umuyor. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de neden HDP adayı yok? Manidar. CHP umudunu oraya bağlamış. Listelerde de HDP'lilere yer vermişler. İYİ Parti de öyle. Mersin'de iş karmakarışık oldu. Ankara'da da aynı şekilde. Adıyaman'da Saadet partisi giriyor, HDP girmiyor. Antalya'da da benzer durum var. HDP birçok yerse seçime girmiyor. AK Parti kazandırılmasın, AK Parti kazanırsa nelerin olabileceğini çok iyi görüyorlar. İzmir'in sadece 14 ilçesindeki CHP listelerinde terör örgütü PKK ile ilişkili 27 kişinin tespit edildiğini biliyorum. Bugün medyada biliyorsunuz CHP-HDP-İP-Saadet Partisi ile ilişkisini resmeden kayıtlar ortaya kondu. Olay ortada. Seçim stratejilerini birlikte belirliyorlar.

"HİÇBİR YERİNİN MİLLİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

(Kılıçdaroğlu'nun 'ülkücüyüm' demesi) Bay Kemal her şeyi söyler. Çok takla atar. Onun akşam yatarken, sabah kalkarken söylediği yalanları takip etmekte zorlanıyoruz. Hiçbir yerinin milli olması mümkün değil. Vatansever olması da mümkün değil. Bununki 'omurgasız' siyasettir. İstedikleri yere eğilirler. Siyasette her yeri acemi. Hayatı siyasetle geçmedi. 40 yıldır siyasetin içinden geldiysek birçok şeyi halkımızla yoğurarak geldik. 15 Temmuz'da tankların arasından kaçarak sen belediyene gittin kahveni yudumladın. Tankların önünde niye durmadın?

Ülkücüleri dar ağacına asanlarla yan yana kendisi. Sadece işaret yapmakla ülkücü olunmaz. Ülkücülük bir Türkiye sevdasıdır. Bugün Adalar'da gördük. İstiklal Marşı okumayan adamla yanyana duruyorsun. Taksim'deki olayda İstanbul İl Başkanı kadın onlarla birlikte orada. Onu savunmadı mı Bay Kemal, savundu. 'Taksim'de o düdükler polise karşıydı' dediler. Siz kimi kandırıyorsunuz?

(17 yılda ne yaptınız sorusu) Cevabı sadece gözlerine çok rahat sokabileceğim şekilde, Boğaz'ın üstüne 3. gerdanlığı taktık. Altta Marmaray var, onu göremeyebilir alttan geçtiği için. Raylı sistemi, lastikliyi anlamaz. Avrasya Tüneli'ni koyduk. Üç tane bunlar var Bay Kemal. İstanbul-İzmir otoyolunu yapıyoruz. Osmangazi Köprüsü'nden geçmeni tavsiye ediyorum. Bursa'ya doğru gitmeni tavsiye ederim. Bu yıl sonuna kadar bunu bitiriyoruz. Sabuncubeli Tüneli var, onu da herhalde görmüştür diye düşünüyorum. İstanbul-İzmir arasını 3 buçuk saate indirmiş oluyoruz. 81 ilin tamamında üniversiteler var. Sağlıkta bütün il ve ilçelerde hastaneler var. Şimdi biz şehir hastanelerine başladık.