Corona virüsü tedavisi için tüm dünyada çalışmalar hızla devam ederken umutlandıran bir son dakika haberi geldi. Columbia Üniversitesi'nden bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. Ian Lipkin yaptığı açıklamada şimdilerde birçok uzmanın koronavirüsünün ilacı olduğunu düşündüğü iyileşen vakalardan alınacak kanın plazmasının hasta vakalara aktarılması yönteminin olumlu sonuçlandığını bildirdi. Dr. Lipkin, virüsle savaşmanın yeni bir yolunu keşfetmek için Ocak ayında Çin'e gittiğini ve yakın zamanda kan plazması tedavisi alan hastalar üzerinde araştırma yaptığını belirtirken bu yöntemin aşının bulunacağı zamana kadar çok yararlı bir çözüm olacağını vurguladı. İşte Columbia Üniversitesi'nden bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. Ian Lipkin tarafından yapılan açıklama ve son dakika corona virüsü tedavisi için yaşanan o gelişmeler…

CORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİ İÇİN UMUT VEREN AÇIKLAMA!

Columbia Üniversitesi'nden bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. Ian Lipkin yakın zamanda bir televizyon programına konuk olarak bir kan plazmasının yeni tip Corona virüs tedavisi için yardımcı olabileceğini söyledi.

İşte detaylar…

"ESKİ BİR YÖNTEM BURADA DA İŞE YARAYACAK"

Nöroloji ve patoloji profesörü, virüsle savaşmanın yeni bir yolunu keşfetmek için Ocak ayında Çin'e gittiğini ve yakın zamanda kan plazması tedavisi alan hastalar üzerinde araştırma yaptığını belirtti.

Yaptığı açıklamada "Ocak ayının sonunda Çin'e gitmemin nedenlerinden biri, yaptıkları şeyin farklı olduğunu anlamak, insanları tedavi etmekti." İfadelerini kullanırken "Yaklaşık bir hafta önce, eski sağlık bakanı olan bir arkadaşımdan bir kağıt aldım... Bana 10 plazma tedavisi olan hastaya - iyileşmiş hastalardan alınan antikorları tedavi ettiğini söyledi." Ve devam etti. "Bu hastaların 10'u da iyi sonuç verdi. Bu, antibiyotik kullanmadan önce kullandığımız eski bir yöntem ve burada da işe yarayacak." Şeklinde konuştu.

"CORONA VİRÜSÜ AŞISI BULUNANA KADAR ÇOK YARARLI BİR ÇÖZÜM OLACAK"

11 Mart röportajı sırasında virüsden kurtulan gönüllülerden, doktorların bir tedavi yapmasına yardımcı olmak için plazma sunmaları isteneceğini söyledi.

"Yapmaya çalışacağımız şeylerden biri, bu virüsten kurtulmuş insanlardan plazma sağlamak için gönüllü olmalarını istemek - bunu düşünmeye başlayan birkaç insan var - böylece bunu aslında diğer vatandaşlara, dünyanın dört bir yanında enfekte olmuş diğer insanlara tedavi etmek için kullanın "diye ekledi Lipkin. "Bu, morbidite ve mortalitede büyük bir fark yaratacağını düşündüğümüz bir şey. Bu şu anda kullanılabilir."

Ayrıca çalışma, bir kişinin plazma bağışlarının üç hastayı tedavi etmek için yeterli olacağını gösterdi.

"Kan üniteleri bağışlamak gibi değil, zayıflatıcı değil. Bunu yapmak kolay olacak ve aşı olana kadar çok, çok yararlı bir çözüm olacak."

Dünya Sağlık Örgütü [DSÖ], virüs için 18 ay içinde corona virüsü aşısı için yapılan çalışmaların sonuçlanabileceğini açıklamıştı.