Koronavirüs salgınının ülkemizde etkisini giderek artırması sonrasında pek çok faaliyet geçici olarak durdurulmuş ve bu da vatandaşların ekonomik olarak zorluk yaşamalarına neden olmaya başlamıştı. Bu gelişme sonrasında ekonomik olarak sıkıntı içine giren ailelerin biraz olsun rahatlaması için 1000 TL değerinde bir yardım yapılacağı açıklandı. Vatandaşlar ise bu yardımı nasıl alabileceklerini araştırmaya başladılar.

1000 TL Yardım İçin Nereye Başvurulmalıdır? İhtiyaç sahiplerine yapılacak olan bu yardım için başvuru yapılması gerekmektedir. Daha önceden sosyal yardımlaşma kurumlarına kayıtlı bir aile olunması halinde yeniden başvuru yapılması gerek olmamaktadır.

Toplamda 2 milyon aileye yapılacak olan yardım her bir aile için 1000 TL olarak verilecektir. 1000 TL Yardım Sorgulaması Nasıl Yapılır? 1000 TL koronavirüs salgını için yapılan yardımların e-devlet sistemi üzerinden sorgulanabileceği öngörülmektedir.

1000 TL Yardımı Ne Zaman Verilecek? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında toplamda 2 milyar TL olarak yapılacak olan bu yardımların Mart ayının son bölümünde verilmeye başlanacağını ifade etti.

1000 TL Yardım Alma Koşulları Yapılan açıklamalara bakıldığında bu yardımın alınabilmesi için belli şartların sağlanması gerekliliği yönünde bir ifade kullanılmamıştır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı 1000 TL yardımların hangi kapsamlarda verileceğini şu ifadeler ile açıklamıştır; “Zaten tespit edilmiş, periyodik olarak yardım yaptığımız 2 milyon vatandaşımız var. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gelir testleri yapıyoruz.

Şu anda tespit edilmiş bir listemiz var. Onlara, 2 milyon kişiye bu dağıtımı yapacağız ama herhangi bir ihtiyaç doğduğunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla, onların da aylık periyodik payları artırıldı, hiçbir vatandaşımızı bu süreçte dışarıda bırakmayacağız. Hedefimiz 2 milyar lirayı, martın sonuna gelmeden, en geç Nisan ayı başında dağıtmak.”