Corona Virüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli gündem halinde. Sağlık bakanlığı tarafından detaylı şekilde paylaşılan verilen vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. Türkiye'de kaç vaka var sorusu ve illere göre corona virüs vakaları en çok merak edilen sorulardandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından günlük paylaşılan verilerde illere göre dağılım ve son vaka sayısı açıklandı. Öte yandan, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca önemli açıklamalarda bulunarak, İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi illerde en fazla vakanın görüldüğünü belirtti. Bakan Koca illere göre vaka sayısını da bildirdi can kaybının ise 425 olduğunu ifade etti. İşte, corona virüsü illere göre vaka sayısı ve 3 Nisan corona tablosu bilgileri...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 69 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplam can kaybının 425 olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca, "Büyüklerimizi uyarıyorum, evden çıkmayın." dedi.

Sağlık Bakanı Koca, "Bilim Kurulumuz salgının riskle seyrettiği yerlerde hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tedbirler alınması yönünde kararlar aldı." açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, "İstanbul'da 12 bin 231, İzmir'de 1105, Ankara'da 860, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vaka var." diye konuştu.

3 NİSAN İLLERE GÖRE VAKA SAYISI

3 Nisan Cuma günü Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi illerde en fazla vakanın görüldüğünü belirtti. Bakan Koca şunları söyledi;

Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu yayılmasını engellemektir. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır. Virüse bu gücü tanımayalım. Kendimizi izole edelim. Yuvamız en büyük gücümüzdür.

Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2786 pozitif vaka daha tespit edildi. 20 bin 921 toplam vaka. 69 hastamızı kaybettik.

Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya'dır. 20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğü, erkellerin kadınlara göre görülme oranının daha yüksel olduğunu söylemek istiyorum. Gençlerim hastalığı ya hissetmemekte yada hafif geçirdiğini daha önce ifade etmiştim. Şuan 25 ilde can kaybımız olmadı. En yüksek can kaybımız 210 ile İstanbul.

60 yaş üstünün çok kritik olduğu, yoğun bakımda yatan hastaların %64'ünü oluşturuyor. Hayatını kaybedenlerin %80'i 60 yaş üstü oluşturuyor.

Yoğun bakımdaki hastalarımızın %74.4'ünde en az bir alt hastalık olduğunu görüyoruz. Risk oluşturan hastalıkların başında astım hastaları geliyor. KOAH hastalarımızın 55-90 yaş arasında seyrettiğini görüyoruz. Hastaların özellikle yaş farkı göstermeden vefat edenlerin olduğunu görüyoruz.

Sosyal izolasyon konusunda çokça çağrı yapmamıza rağmen başarılı olduğumuzu görmüyorum. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerimizde uyulmadığını görüyoruz. Belirti vermeyen taşıyıcılar olan gençlerimizin de riski daha fazla arttırdığı ortadadır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA VAKA SAYISI

Hergün bu sayıları açıklamanın doğru olmadığını söylemek istiyorum. 601'i o gün söylerken ne kadar çok olduğunu dile getirmek istemiştim. Ama her gün bu sayıya ilave olduğunu belirtmek istiyorum.