Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Tibet Özerk Bölgesi dışında ülke geneline yayılan 2019-nCoV salgını nedeniyle 132 kişi hayatını kaybetti, virüsten etkilenen sayısı bin 239’nun durumu ağır olmak üzere 5 bin 974’e çıktı.

Bununla birlikte virüsten etkilendiği şüpheli olan kişi sayısı 9 bin 239’a yükselirken, virüsten etkilenen kişilerle herhangi bir şekilde temasa geçmesi nedeniyle müşahede altına alınanlar 59 bin 990’a çıktı. Bugüne kadar iyileşerek taburcu edilen enfektelerin sayısı ise 103 oldu.
 

STOKLAR TÜKENDİ ÜRETİM YETMİYOR

Çin'de ortaya çıkan virüs hızla yayılmaya devam ediyor. Virüsün bulaşmasını engellemek için ise maske kullanmak büyük önem taşıyor. Bu yüzden tüm dünyayı korkutan virüs yüzünden dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de maske stokları tükendi. Çin hükümeti üretim için fabrikaları seferberliği çağırsa da üretim adetleri talebi karşılamakta zorlanıyor. 

TÜRKİYE ÇİN'İN İMDADINA YETİŞTİ

Üretim kapasitesi yetersiz kalan Çin dünyadan maske aramaya başladı. Çin'in imdadına ise Türk üreticiler yetişti. Maske üretimi yapan firmaların verdiği bilgiye göre; Çinli tedarikçiler, Türk üreticilerden tek seferde 2 milyondan fazla maske siparişi verdi. Türk firmaların üretim kapasitesini de aşan bu talep için fabrikalar aralıksız çalışıyor.