Mert yağız 7 yaşında Ankara Keçiören de bir ilkokul da 1. Sınıf öğrencisi. Kantinden aldığı tüplü çikolatanın boğazına kaçması nedeniyle vefat etti.


Bir öğretmen ve baba olarak ciğerimiz yandı. Evladımıza Allahtan rahmet, ailesine Allah sabırlar versin.


Suçlu bulunmuş okul yönetimi!


Bakın lafı-cimi yok, lafı eveleyip gevelemenin anlamı da yok. İlkemdir, ilkemiz olmalı. Yanlış yapan, ihmal eden, kusur işleyen kim olursa olsun üyem, arkadaşım, dostum, meslektaşım, müdürüm, amirim, babamın oğlu olsa bile cezasını çekecek. Hele bir çocuğun hayatı söz konusu ise.


Şimdi sayın yetkili merciler, Millî Eğitim Bakanlığı, Basın kuruluşları ve kamuoyuna seslenmek istiyorum.


Sadece okul idaresini açığa alarak vicdanlarınızı rahatlattınız mı? Görevinizi yapmış mı oldunuz? Suçluyu bulmuş mu oldunuz. Bir daha yaşanmaması için tedbirinizi almış oldunuz mu?


Adaleti ve cezayı yanlış ve eksik tesis ederseniz zulme dönüşür. Yarın başka mert evladımız gibi canlara sebep olursunuz.


Suçlu kim?


O çikolatayı üreten firma, izin veren, denetimini yapmayan, kanunu ve yönetmenlikleri düzenlemeyen Tarım Bakanlığı yetkilileri mi?


İnsan sağlığını düşünmeyen firmalar, kantinler, kantinciler odası ve il gıda müdürlükleri mi?


Bir kasaba nüfusu kadar olan okullara dahi bir hemşire vermeyen sağlık bakanlığı yetkilileri mi?


Okullara eğitimden geçirilmiş memur ve hizmetli vermeyen çalışma bakanlığı yetkilileri mi?


Anne-Baba ve çocuklara eğitim ile ilgili ve eğitimcilerin itibarını koruması gereken yayınlar yapması gerekip tersini yapan basın kuruluşları mı?


Eğitim-Öğretim dışında okul yöneticilerini, öğretmenleri birçok işe koşturan ve yaptıran, okulların mali kaynak sorunu çözmeyen Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri mi?


Sürekli şikayet eden tipler, mecburen okula kaynak oluşturayım diye bir çok işe koşturan okul yöneticileri, kaynak oluşturamasan sana başarısız diyecek olan ve her türlü angaryayı yükleyen ilçe, il yöneticileri, kaymakam ve valiler mi?


Kim suçlu?


Hepimiz, anne-baba, toplum, sessizler, vurdumduymazlar, açgözlüler, derdi olmayanlar, işini yapmayanlar. O yukarda ki yetkililer de bizleriz.  SUÇLU HEPİMİZİZ.


Rıfat KAVAK
EĞİTİM-BİR SEN
İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI