CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Doğa Koleji öğretmenlerinin uzun süredir maaş almamasından dolayı derslere girmeme kararını meclis gündemine taşıdı.

Son olarak maaş alamadıkları nedeniyle öğretmenlerin derslere girmemesi ile neticelenen kriz ile ilgili  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

CHP'li Vekil Kılıç, “Doğa Koleji öğretmenleri geçen yılın ortalarından itibaren düzensiz olarak maaş alıyorlardı, ancak yaklaşık 10 aydır da maaş alamıyorlar. Buna rağmen öğretmenler, öğrenciler eğitim-öğretimden geri kalmasınlar diye fedakârlık göstererek derslere giriyorlardı. Defalarca okul yönetimi ile krizin sonuçlanması için görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadılar. Bu nedenle de bu kriz bugün itibariyle derslere girmeme ile sonuçlandı” dedi.

BAKAN SELÇUK'A ÇAĞRI

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek, “Sayın Bakan, öğrenciler, öğretmenler, veliler mağdur. Çocuklarımızı daha fazla mağdur etmeyin, eğitim-öğretim haklarının ellerinden alınmasına izin vermeyin. Doğa Koleji’nde derslere devam edilmesi için ne gerekiyorsa yapın lütfen” çağrısında bulundu.