Kamudanhaber - Özel Haber


Kapalıçarşı'da altın, özellikle de çeyrek altın 'yok' satıyor! Bazı kuyumcu esnafı ellerinde altın kalmadığını söyleyerek vatandaşı geri çeviriyor. Bazı esnaf da bu durum üzerine, "Fiyatlar daha da yükselir diye satmıyorlar" yorumunu yapıyor yorumunu yapıyordu.

Ankara ve İstanbulda kuyumcular aldığı kararla dükkanları kapattı .

Altın Karaborsaya düştü


ELİNİZDEKİ ALTINI SATMAYIN

Tamamen tuzak piyasası ilk önce aldırdılar şimdi sattırıyorlar. İnsanlarımız kesinlikle elindeki fiziki altınları satmasın açıklamasında bulunan Memiş, "Mümkün olduğunca elindeki paraları emtiaya çevirsin. Altın fiyatlarındaki düşüşler kalıcı değil. Kısa vadede tekrar 340 lira seviyesi test edilir ondan sonra bu salgın olayı birkaç ay içinde dünyada azalmaya devam ederse ki büyük ihtimalle öyle olacak. Bu sefer biz dünyada özellikle borsalarda coşkular göreceğiz. Her şey unutulacak. Bu sefer emtia fiyatlarında özellikle döviz kurlarında iç piyasalarda sert düşüler göreceğiz." uyarısında bulunarak şöyle devam etti;


UZUN VADELİ DÜŞÜNÜN


"Ama önce biz bunun acısını hissedeceğiz. Çünkü vatandaşlarımız elinde biriktirmiş oldukları emtianın eridiğini değer kaybettiğini gördükçe üzülüyor. Endişe ve paniğe sevk ediliyor. Özellikle gümüş yatırımcıları.. 3.48 seviyesine kadar yükselen gümüş bugün 2.30 lira seviyesine kadar gerileyince vatandaşlar şaşırdı. Yatırımcılar şaşırdı. Yatırımcılara her zaman şunu söylüyorum. Yatırımlar hiçbir zaman kısa vadeli olmadı. Olmamalı. Yatırımlarınızı her zaman uzun vadeli olarak düşünün. Borsa da olabilir. Döviz de olabilir. Gümüş de olabilir. Altın da olabilir. Her ne olursa olsun eğer uzun vadeli bir yatırımcı değilseniz, her zaman zarar etmeye mahkumsunuz. Eğer bu gibi krizlerde finansal düzenin bozuk olduğu dönemlerde al sat yaparak paranızı katlamak için gün içinde piyasa oyuncusu olursanız, kumar bağımlısı olursanız kesinlikle zarar edersiniz. Zarar etmeye mahkum olursunuz. Sistem şu an sizin kumar oynamanızı istiyor. Sistem elinizdeki varlıkların satılmasını istiyor.  O yüzden milletimize tasarruf çağrılarımızı ben yinelemek isterim."


DOLAR KURUNDAKİ HAREKETLENME


"Dolar kurundaki hareketlenmeyi tetikleyen diğer bir unsur Euro/dolar paritesinin 1.06 bandına kadar gerilemesi. Uluslararası piyasalarda dolar endeksinin 101 seviyesine yükselmesi.  ABD’nin oynadığı tahvil faizlerinin artıyor olması. Tabiî ki bu gibi etkenler küresel piyasalarda güvenli liman olarak insanları nakite yönlendirdi. Emtiayı satan insanlar yarın bir gün benim nakite ihtiyacım olur işsiz kalırım, gıda almaya param lazım, hayatımı devam ettirmem lazım korkusu ve endişesiyle insanlara şu an dolar aldırmaya çalışıyorlar. Küresel rezerv parası altın değil bugünlerde. Bugünlerde dolar!"


BU OYUNLARI MİLLETİMİZİN GÖRMESİ LAZIM

"Dünya şu an dolar talebini artırmaya çalışıyor. O yüzden dolar dünyada şu an altından fazla değer kazanıyor. Hani ABD başkanı Donald Trump, dünyada ucuz dolar görmek istiyordu? Amerika merkez bankası Fed sürekli kendi bağımsızlığını dünyaya duyuruyor. iki kez sürpriz kararla faiz indirimine gitti. Ve faiz indirim sürecini indirmeye devam ettireceğine işaret ediyor."


UCUZ ALTIN TOPLAMA PEŞİNDELER…


"İşte milletimizin bu oyunları bu tuzakları görmesi lazım. İnsanlara korku pompalayanlar dolara saldıranlar, doları kendileri istedikleri kadar basıyorlar maliyetleri ucuz. Kendi bastıkları dolarla dünyada yer altında azalmaya devam eden emtia ve gümüşlere saldırıyorlar. Herkesin elinden şu anda topluyorlar. Kaptırmayın. Aziz milletimize şunu tavsiye ediyorum. Yer altında gümüş ve altın madenleri azalmaya devam ediyor. O yüzden önümüzdeki 3 yıl boyunca gümüş diğer emtialardan fazla konuşulacak. Kazandıracak. En güçlü elementlerden yatırım araçlarından biri olacak. Bu kısa vadeli düşüşlere kanmayın. Eğer yatırımlarınızı kısa vade olarak planlamışsanız, zarar edersiniz. Hiçbir zaman kısa vadeli düşünmeyin. Peki bu olumsuz senaryolar 3-5 ay sonra koronavirüsü artık az konuşulmaya başlayınca küresel borsalarda çok ciddi coşkular, yükselişler olacak. Beraberinde altının ons fiyatında da.
Rezerv para olarak şu an insanlara dolar aldırıyorlar. Altın aldırmıyorlar. Çünkü o kendi bastıkları parayla altınları kendileri topluyor. Sistem bu kadar basit. Bunu öngörmemek bunu bilmemek olmaz. Biz dünyayı mecburen takip edeceğiz. Birkaç sonra büyük bir ihtimalle borsa İstanbul yükselişlerine kaldığı yerden devam edecek. 120 bin puan 128 bin belki 130 bin puan seviyesi borsa İstanbul’un yüzde endeksine test edilirse bu hiç kimse için sürpriz olmamalı. Dolar kuru yurtiçi piyasalarda tekrar 6 lira seviyesine kadar gerilerse hiç kimse için sürpriz olmamalı. Ama önce 6.80-7 lira seviyesi test edildikten sonra. Sonrasında biz yurtiçi piyasalarda ve dünya piyasalarında bir bahar havası göreceğiz. Ama kısa vadede bunun mutlaka olumsuz sonuçları olacaktır. Şu an da dünyadaki hükümetler merkez bankaları müthiş bir tedbir ve önlem alıyorlar. Çin, ABD hepsi trilyon dolarlık ek tedbirler aldılar. Sırf resesyona girmemek için. Çin’in resesyona girmesi bir ABD’nin resesyona girmesi Avrupa’nın resesyona girmesi dünyadaki finans sistemini çökertir ve maalesef biz bundan çok olumsuz etkileniriz.


 Bizim zaten kendimize göre bir maliyetimiz var. Açığımız var döviz kurlarındaki tahribatın bir karşılığı var. Hükümetin vermiş olduğu teşvik ve desteklerin ekonomik bir bedeli var. Bunların hepsi bir bedel. Bunların bir ülke olarak millet olarak mutlaka bir karşılığını göreceğiz ama sabredeceğiz. Eğer önümüzdeki 3 yıl içinde uzun vadeli yatırımcıysanız gümüş alın. Gümüş bedava. Gümüşün ciddi anlamda değerini arttıracaklar bilerek ve isteyerek. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1450 seviyesiyle belki 1430-1420 dolar seviyesine kadar tekrar gerileyebilir. Bugün 1500 dolar. Ama bu seviyelerden altın göremeyeceğiz maalesef. Ama altının gram fiyatına baktığımız zaman 300-340 lira arasında dengelenecek. 300 lira seviyesi test edildi. Şimdi 340 lira seviyesini hedef olarak belirledi. 340 lira seviyesini test ettikten sonra tekrar yorumlayacağız. Milletimize yeni bir yol haritası belirleyeceğiz. O yüzden altın borcu olan düğün yapacak olan vatandaşlarımız altına yatırım yapacak vatandaşlarımız bu düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Tabi yılın 3. Ya da 4. Çeyreğinde tekrar altın fiyatlarında sert düşüşler olabilir."