ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 2 apartman ve 2 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya altındı.

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alınması uygun görüldü.

Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesi ile Karaköprü ilçesi Çankaya Mahallesi'nde 2 apartman ile Haliliye ilçesi Sancaktar ve Yavuz Selim mahallelerindeki 2 evde bulunan birer kişinin, Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle belirtilen adreslerde 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

Karar üzerine söz konusu adresler giriş ve çıkışa kapatıldı.

SİNOP

Sinop'un Saraydüzü ilçesinde 3 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, görülen lüzum üzerine İlçe Pandemi Kurulunun olağanüstü toplandığı belirtildi.

Kurulca alınan karar gereği Hacıçay, Yenice ve Asarcık Camili köylerinde karantina başlatıldığı bildirilen açıklamada, bu köylere giriş ve çıkışların ikinci karara kadar kapatıldığı kaydedildi.

TRABZON

Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı 2 mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla karantinaya alındı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hayrat ilçesine bağlı Pınarca ve Onur mahallelerinin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 salgını nedeniyle karantinaya alındığı bildirildi. Karantina uygulamasının, bugün saat 08.00 itibarıyla başlatıldığı kaydedildi.