Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ile Bilgisayar İşletmeni unvanlı kadrolarda olanların aylık maaşları farklılık gösterebilmektedir.

VHKİ,  Bilgisayar İşletmeni,  unvanlı kadrolar için aylık maaş unsurları, özel hizmet tazminatının bazı derecelerdeki oranlarının farklı olması dışında, aynı seviyede hep aynı şekilde belirlenmiştir.

Bu nedenle, özel hizmet tazminatı oranının farklı olduğu derecelerde, söz konusu unvanlarda görev yapan personel arasında 0 - 28 TL arasında değişen tutarlarda maaş farklılığı görülebilmektedir. (Özel Hizmet Tazminatı yerine Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenen kurumlarda bu iki unvanda görev yapanların aylık maaş miktarı, her derecede aynıdır)

İki unvana ilişkin maaş unsurları

VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni unvanlı kadroları için;

   -Ek gösterge: Aynı derecelerde, ek gösterge rakamları da aynıdır.

   -Ek ödeme: Aynı derecelerde, ek ödeme oranları da aynıdır.

   -Yan ödeme: Aynı derecelerde, yan ödeme puanları aynıdır.

   -Özel Hizmet Tazminatı: Tazminat oranı VHKİ kadrosu için 1-4 derecelerde %55, 5-7 derecelerde %49 ve diğer derecelerde %48; Bilgisayar İşletmeni kadrosu için 1-4 derecelerde %55 ve diğer derecelerde %50’dir.

İki unvan arasındaki aylık net maaş farkı

a- Kadro/aylık derecesi 1, 2, 3 veya 4 olan Bilgisayar İşletmeni ve VHKİ, aynı derecede ve aynı hizmet yılında olduklarında, maaş miktarları da aynı olur.

b- Aylık derecesi 5, 6 veya 7 olan Bilgisayar İşletmeni ve VHKİ, aynı derecede ve aynı hizmet yılında olduklarında;

    15/10/2008 öncesi memuriyete başlamışlarsa, Bilgisayar İşletmeninin aylık net maaşı 14 TL fazla olur.

    14/10/2008 sonrası memuriyete başlamışlarsa, Bilgisayar İşletmeninin aylık net maaşı 12 TL fazla olur.

c- Aylık derecesi diğer derecelerde olan Bilgisayar İşletmeni ve VHKİ, aynı derecede ve aynı hizmet yılında olduklarında;

    15/10/2008 öncesi memuriyete başlamışlarsa, Bilgisayar İşletmeninin aylık net maaşı 28 TL fazla olur.

    14/10/2008 sonrası memuriyete başlamışlarsa, Bilgisayar İşletmeninin aylık net maaşı 24 TL fazla olur.

(Not: Hesaplamalar, 2020 yılının ilk altı ayında geçerli olan katsayılara göre yapılmış olup; görev yapılan kurumlardan kaynaklı ödeme farklılıkları ile toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı ve ikramiye gibi ödemelerin yanı sıra sendika aidatı ve bireysel emeklilik sigortası kesintilerinin maaşa etkisinden söz edilmemiştir.)

Memurunyeri