Kamuda görev yapan teknisyenlerden bazılarının aylık net ücretine, genel maaş zammından ayrı olarak 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren artış yapılacak. 

2020 ve 2021 yıllarına ilişkin olarak kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında bazı düzenlemeler içeren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile Devlet memurlarından bazılarının yan ödeme puanları 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olarak artırılmıştı. Yan ödeme puanlarındaki artış, ilgili memurların aylıklarına genel maaş zammı dışında ilave artış yapıldığı anlamına da geliyor.

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ilave maaş zammı alacak olan Devlet memurları arasında, iş riski zammı puanları artırılan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı taşra teşkilatı arama kurtarma teknisyeni kadrolarında görevli personel de yer alıyor.

Bazı teknisyenlerin iş riski zammı puanı artacak

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı taşra teşkilatı arama kurtarma teknisyeni kadrolarında bulunanların yararlandıkları yan ödemelerden iş riski zammı puanına, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren 100 puan ilave edilecek.

Yan ödemedeki artışın net maaşa etkisi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının taşra teşkilatında arama kurtarma teknisyeni kadrolarında görev yapanların aylık net maaşının, yan ödeme artışından dolayı 2020 yılının ilk altı ayında ilave olarak ne kadar artacağı (%15 gelir vergisi dilimi ve Kasım ayı enflasyonuna göre %4,71 oranındaki maaş zammı esas alındığında) bilgisine aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.