Kamudanhaber- Başbakan yıldırım kamudaki fetö operasyonlarıyla ilğili açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali yıldırım görevden almalarda intikam duygusuyla değil adaletli kararlar verilmesi konusunda net mesaj verdi.

Gölbaşı'nda Vilayetler Evi'nde Valiler Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, kamuda devam eden FETÖ operasyonlarıyla ilgili konuştu.

Yıldırım, "FETÖ darbe girişimi ile birlikte malumunuz açığa alınan çok sayıda kamu görevlisi var. Kamu için ciddi sayılabilecek bir tasfiye yapılıyor. Burada zaman zaman titiz davranılmadığı, yaş ve kurunun bir arada yandığı şeklinde şikayetler geliyor" dedi.




 "İntikam duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj karar veren herkesedir. Biz her dairede, her kurumda inceleme yapacak şansa sahip değiliz" diyen Başbakan Yıldırım, "Bizim sizlerin adaletinize güvenmekten başka şansımız yok. Kılı kırk yaracaksınız. Burada ölçümüz belli. Bizim için nicelik 17-15 Aralık sonrasıdır. o günden sonra bu örgütle irtibatı olan varsa bunların masum görülmesi asla düşünülemez" dedi.

"YANLIŞ HESAP BAĞDATTAN DÖNER"

"Müsteşarımıza, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza da talimat bu yönde, Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturulmalı" diyen Yıldırım, "Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen, sizin tespitleriniz varsa bir birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Adalete, hukuka uymayan bir iş varsa, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak ve yapılan yanlışlar düzeltilecek. Baştan yüzde 100 doğru yapılamayacağını kabul ettik. Çünkü örgüt kapalı, saydam değil. Tespitte bize zorluk çıkarıyor" dedi.

 BAKANLAR KURULU SONRASI AÇIKLANMIŞTI

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuyla ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

Canikli, ihraç edilen kamu personeliyle ilgili, ''Hatalı olduğu anlaşılan olursa onları yine aynı yöntemle görevlerine iade edeceğiz. En son yayınlanan kararnamede, FETÖ'ye ait olduğu için kapatılan 15'e yakın eğitim kurumunu tekrar açtık ve iade ettik'' demişti.