Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HAFTAYA TEMEL ATILIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yerine 5 katlı bina yapacağız. Haftaya temel atıyoruz" açıklamasında bulundu.

YAPI STOĞUNA İLİŞKİN TESPİT YAPILACAK

Bakan Kurum, İmar Barışı uygulaması ile ilgili olarak, "Buradan çok önemli bir veri elde edeceğiz, yapı stoğuna ilişkin tespitleri yapacağız." dedi.

Kurum, 391 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçiye kiralandığını, en çok kiralamanın Adana, Hatay, Konya, İzmir ve Muğla'da yapıldığını da söyledi.

İMAR BARIŞI'NA REKOR BAŞVURU

10,5 milyon vatandaşımız imar barışından istifade etti.

50 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNE 250 BİN BAŞVURU GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ilk etapta yapılacak 50 bin sosyal konuta şu ana kadar 250 bin başvuru geldiğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Sosyal konut İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Erzurum ve Adana illerinde çok fazla talep var. Bu illere yoğunlaşacağız gözüküyor. 250 binin üzerinde talep olması durumunda da karşılayacağız, devlet olarak sorumluluğumuz, görevimiz budur" dedi.

PERİBACALARI ÇEVRESİNDE 100'ÜN ÜZERİNDE KAÇAK YAPI YIKILDI

Bakan Kurum, peribacaları çevresinde 100'ün üzerinde kaçak yapıyı yıktıklarını, kalan 195 kaçak yapının etaplar halinde yıkılacağını açıkladı. Kurum "Tarihimize, kültürümüze, doğal sit alanlarımıza kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

180 BİN ÇİFTÇİ FAYDALANDI

Bakan Kurum Tarım arazilerinin kiralanması ile ilgili, "218 bin vatandaşımızı ilgilendiren süreçte yaklaşık 180 bin çiftçimiz bu düzenlemeden faydalandı." diye konuştu.

ANKARA MİLLET BAHÇESİ 2020 YILINDA HİZMETE AÇILIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Ankara AKM Millet Bahçesi'nin 2020 yılında hizmete açılacağını da bildirdi.

'LPG'Lİ ARAÇLAR DA KAPALI ALANLARA GİRECEK'

LPG'li araçların kapalı alanlara girmesine ilişkin yönetmelikle yapılacak düzenlemelerin, nisandan itibaren hayata geçeceğini bildiren Kurum, tedbirlerin alınmasının ardından LPG'li araçlar için AVM, otel ve konutların otoparklarına giriş izni vermeyi düşündüklerini açıkladı.

"2023'E KADAR DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKEN 6,7 MİLYON BAĞIMSIZ BÖLÜM VAR"

Kurum, kentsel dönüşüme girecek konutlara ilişkin, "Tespitlerimize göre 2023'e kadar dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon bağımsız bölüm var, riskli gördüğümüz. Bunların yaklaşık 1,5 milyonu da daha fazla riskli diyebiliriz." dedi.

EMLAK BANKASI 21 MART'TA FAALİYETE BAŞLIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Emlak Katılım Bankası'nın 21 Mart itibarıyla bankacılık faaliyetlerine başlayacağını açıkladı.