Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İşletme ve İktisat fakültelerinin bahar dönemi ara sınavlarının online olarak yapılacağı daha önce duyurulmuştu. AÖF ara dönem sınavları 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasındaki 20 günlük takvim içerisinde yapılacak.

Online sınav sistemi nedir?

Online sınav sistemi intenet üzerinden belirlenen tarihte, belirli şartlar eşliğinde adayların evinden, bilgisayar, telefon ya da tablet aracılığıyla sınav sorularını cevaplandırabildiği sanal sınav ortamıdır.

Online sınavlar nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi fakültelerinde 2019-2020 bahar dönemi ara sınavları, 18 Nisan-7 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak. İntenet üzerinden yapılacak sınav için önceden olduğu gibi her ders için adaylara 30 dakika verilecek.

Sınav soruları kişiye özgü olacak Anadolu Üniversitesi Rektörü Ertan Çomaklı, intenet tabanlı sınavlar ile ilgili çalışmaların salgın hastalık öncesinde başladığını ifade etti. Sınavların kişiye özel olarak yapılacağı ve içerisinde on binlerce sorunun bulunduğu bir havuzdan kişiye özel soruların sorulacağı belirtildi.

Öğrenciler, sınavda devreye girecek algoritma ile herkese farklı bir soru gelecek şekilde sınavı tamamlayacak.

İntenet bağlantısı olmayan adaylar ne yapacak?

Sınav süresince, zorunlu nedenler yüzünden sınava giremeyecek öğrenciler için altenatif çalışmalar yapıldı. İntenet bağlantısı olmayan kişiler, AÖF bürolarından randevu alarak, AÖF bürolarında sınava girebilecekler.

Ayrıca engelli öğrenciler ise yanlarında bir refakatçi ile soruları yanıtlayabilecek.