CHP’li teftiş kurulu başkanı tarafından yürütülen soruşturmalarda HDP mitinglerine katılanların yer almaması dikkat çekti.

CHP’li Mansur Yavaş’ın HDP ve İYİ Parti desteğiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı seçilmesinden sonra milliyetçi/muhafazakâr çalışanlara yönelik skandal uygulamaların ardı arkası kesilmiyor. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi teftiş kurulu tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çalışanlarına açılan soruşturmalarda her gün yeni bir garabet ortaya çıkıyor. 

MANSUR YAVAŞ DURUMA MÜDAHALE ETMİŞ GİBİ Mİ YAPTI?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına açtığı soruşturmaların büyük çoğunluğunun gerekçesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitinglerine katılmaları olarak gösterildiği öğrenilirken, HDP mitingleri ve HDP’nin organize ettiği eylemlerde boy gösterenlere dokunulmaması Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında büyük bir rahatsızlığa nenden olduğu öğrenildi.
Bir süre önce konu kamuoyuna yansıyınca CHP’li başkan Mansur Yavaş’ın duruma müdahale ettiği öne sürülmüştü.

SORUŞTURMA BASKISI DEVAM EDİYOR

AVAZTÜRK’ün Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan bürokratlara ve çalışanlarına yönelik soruşturma baskısının hız kesmediği, CHP yakınlığıyla bilinen teftiş kurulu başkanı ve üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerine katıldıklarına dair fotoğraf ve videoları soruşturma gerekçesi saymaya devam ettiği ortaya çıktı.

BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ!

Cumhurbaşkanının anayasada belirlenen görev ve sorumlulukları ortadayken kamu çalışanlarının Cumhurbaşkanı mitinglerine katıldığı için soruşturmaya tabi tutulması anayasa açısından bir suç olarak görüldü. 
Mansur Yavaş ve yönetiminin cumhurbaşkanlığı mitinglerine katılanları suç işlemiş kabul edip HDP miting ve eylemlerine katılanlara karşı ise sessiz ve tepkisiz kalması özellikle milliyetçi/muhafazakâr cephede büyük tepki gördü.

AVAZTÜRK