Sözleşmeli öğretmen istihdamından vazgeçilmesi ve tüm sözleşmeli çalışanların kadroya alınması ile ilgili bu güne kadar yaptığımız çağrıyı toplu sözleşme masasına da taşıyarak herkesin kadroya geçirilmesi için masadaki mücadelemizi sonuna kadar sürdürdük.

Ancak toplu sözleşme masasının çözümsüzlükle sonuçlanması, hakem heyetinin de bu sorunu görmemesi problemin kronikleşmesine ve sosyal maliyetinin artmasına sebep olmaktadır. Özellikle 3+1 düzenlesi ile Ağustos ayında çözüme kavuşturulması için yoğun çaba sarfettiğimiz sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu ataması ile ilgili kesin ve kararlı bir adım atılmalı, +1 yılın dolması mazeret olarak ileri sürülmemelidir. Aile bütünlüğü sağlanamayan öğretmenlerin aile düzeni altüst olmuş durumdadır.

Belirsizlik öğretmenleri yormakta ve sinirleri her geçen gün daha da germektedir. MEB bütün boyutları ile bildiği bu sorunu görmemezlikten gelemez ve çözümsüzlüğü çözüm olarak göremez. 

Özellikle bu çerçevede Genel Sekreterimiz Latif Selvi ile birlikte bugün Bakan Yardımcıları Sn.Mustafa Safran ve Sn.Mahmut Özer ile görüşerek problemin biran önce çözüme kavuşturulmasını istedik. Yaptığımız çağrıya Bakanlık da olumlu cevap vermelidir. “Ağustos ayında çözüm üretilmeyen bu sorunun, gerekli planlama yapılarak İlk ara tatilde yapılması sağlanmalıdır” dedik.

Sn.Safran,”Bu talebinizi ilk fırsatta birimlerimizle gündeme alacak ve belirsizliğin bitmesi için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.