AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın açıklamalarından satır başları:

"Şu anda yapmakta olduğumuz infaz düzenlemesi, hem bugüne kadar işlenmiş hüküm, infaz aşamasına geçilmiş ve yargılama aşamasında bütün suçları kapsamaktadır hem de bundan sonra işlenecek olan Allah korusun tabi ki arzu etmeyiz suçlara da uygulanacak bir müessese getiriyoruz."

"Milletimizin, 82 milyonun vicdanında karşılık bularak bir müessese olarak getiriyoruz. Asla bir af müessesi değildir, kesinlikle. Çünkü şu anda yapmakta olduğumuz infaz düzenlemesi hem bugüne kadar işlenmiş hüküm, infaz aşamasına geçilmiş ve yargılama aşamasında bütün suçları kapsamaktadır."

70 MADDEDEN OLUŞUYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "İnfaz kanunu başta olmak üzere 11 farklı kanunda değişiklik içerek 70 maddelik kanun teklifimizi hazırladık. İnfaz yasasında kadına şiddet, istismar, terör ve istismar dışarıda bırakılmıştır. Teklifte yapılan değişikliklerle ilgili görüşlerimizi paylaşacağız." dedi.

YÜZDE 50 CEZA DÖNEMİ

"Ceza infaz düzenlemesi ile süreler yeniden belirlenmektedir." diyen Özkan, "Cinsel suçlar, uyuşturucu suçları, kasten adam öldürme suçları, kadına karşı şiddet ve terör suçları bu kapsamın dışına çıkarılmıştır. Kalıcı düzenlemeler getiriyoruz. Terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenmiştir." ifadelerini kullandı.

"Bazı suçlarda kamu düzenine verilen zarar göze alınarak cezaların artırılması öngörülüyor." diyen Özkan, tefecilik ve örgüt suçuna dikkat çekti. Özkan, "Toplumda büyük zarar oluşturan tefeciliğin cezası artırılacak. Amaçlı suç örgütü kuranların cezalarının tavan ve tabanını 2 yıl artırıyoruz." dedi.