Af yasası sabırsızlıkla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahkûm ve mahkum yakınını yakından ilgilendiren af yasası hakkında açıklama yaptı. Af Yasası konusunda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de geçtiğimiz günlerde açıklama yapmış, ‘’Cumhurbaşkanımız da 'Birkaç hafta içinde neticeye kavuşur.' dedi. Umut ediyorum Meclisimiz, AK Parti Grubu öncülüğünde uzlaşıyla bu konudaki talepleri de yerine getirecektir’’ ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilen ikinci yargı paketinde Af Yasası da olacak mı? Peki, Af Yasası son durum nedir? son

AF YASASI MECLİS’E SUNULDU MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında af yasası hakkında bazı bilgiler verdi. Erdoğan ifadesinde şu cümleleri kullandı; "Şu anda yargı paketi üzerindeki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Meclis'teki komisyonlardaki çalışmalar bittiği anda hemen inşallah o da gelecek."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz günlerde AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplamıştı.

"İkinci yargı paketi Meclise ne zaman gelecek?" sorusu üzerine Gül, "Meclisin gündeminde olacak bir konu. 'Şu tarihte olur ya da şu şekilde olur.' dememiz, Meclisin saygınlığına, yasamanın asliliğine aykırı olur. Cumhurbaşkanımız da 'Birkaç hafta içinde neticeye kavuşur.' dedi. Umut ediyorum Meclisimiz, AK Parti Grubu öncülüğünde uzlaşıyla bu konudaki talepleri de yerine getirecektir." dedi.

İnfaz düzenlemesine ilişkin soru üzerine Gül, "İnfaz düzenlemesi yakın zamanda Meclise gelecek. Uzun zamandır zaten çalışılıyor. Bu konuda son kararı elbette Meclis verecek. Grubumuzun sorduğu sorular ya da teknik hususlar var ama bu, siyaseten verilmesi gereken bir konu. Çünkü toplumu rahatsız etmemeniz lazım. Bu konuda beklentiyi de yine infaz hukuku, hakkaniyet, adalet çerçevesinde hazırlamak lazım. AK Parti Grubu da bunun üzerine çalışıyor." açıklamasını yaptı.

AF YASASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Konuya dair net bir tarih bilgisi resmi olarak paylaşılmadı.