İzmir merkezli 9 ilde FETÖ'nün hücre evlerine yönelik operasyon. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında,  haklarında yakalama kararı bulunan firari örgüt mensuplarının, örgütün vermiş  olduğu talimatlar doğrultusunda sık sık ev değiştirerek "temiz" olarak  adlandırdıkları örgütsel kaydı bulunmayan kişiler üzerine kiralanan hücre  evlerinde barındıkları ve örgütsel eylemlere bu evlerde devam ettikleri  belirlendi.

 Bu kapsamda, aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen, araştırma  görevlisi, esnaf, dershane, yurt çalışanı ve muhasebeci gibi çeşitli meslek  gruplarından hakkında yakalama kararı bulunan 28 şüpheliye yönelik gözaltı kararı  çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İzmir başta olmak üzere Mardin,  Ankara, Antalya, Manisa, Muğla, Kütahya, Artvin ve Konya'da 39 adrese eş zamanlı  operasyon düzenlendi.  

Operasyonda, 21 şüpheli gözaltına alındı.  

Bu arada, hücre evlerinde örgüt üyesi olmak suçundan aranan 12 şüpheli  ile örgütün şifreli gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit  edilen 3 kişi daha yakalandı.  Hücre evlerinde yapılan aramalarda ise, 452 bin 800 lira, 11 bin 850  euro, 223 bin 850 dolar, 55 cep telefonu ve çok sayıda sim kart, 20 taşınabilir  wifi, 4 sahte kimlik, 1 ruhsatsız tabanca, 1 şarjör, 120 mermi, çok sayıda  örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.   

47 ASTSUBAYA GÖZALTI 

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik  soruşturmada, 30'u aktif görevde 47 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.