Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ikamet edilen eve giren geliri 5.000 TL ve altında alan bireysel müşterilere ihtiyaç destek kredisi verileceğini açıkladı. Kamu bankaları tarafından yapılan ortak açıklama kapsamında koroanvirüs nedeniyle olumsuz etkilenen ekonomik hayatın ve üretim ve istihdamla ilgili hasarların en aza indirilmesi için uygulanmaya başlanan Ekonomik İstikrar Kalkanı tebirleri bünyesinde hanehalkı geliri aylık 5.000 TL ve altında olan bireysel müşteriler için yeni bir kredi uygulaması başlatıldığı ifade edildi.

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi ismiyle başlatılan bu uygulamada temel maksadın bireysel müşterilerin uygun koşullar ile 10.000 TL seviyesine kadar 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar ulaşan ve eşit taksitler halinde ödeme yapılabilecek krediler verilecek. Anadolu Ajansı tarafından yapılan habere bakıldığında müşteriler Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bu krediden yararlanabilecekler.

Başvurular 1 Nisan’dan Sonra Alınmaya Başlanacak

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan sadece 1 tanesine başvuruda bulunabilecek olan müşteriler başvurularını 1 Nisan’dan sonra gerçekleştirebilecekler. Alınan sağlık tedbirleri bünyesinde başvurular öncelikle mobil uygulamalar ya da intenet şubesi üzerinden alınacak.

Bankalar tarafından başvuru kanallarının açılması ve başvuruların alınması ardından kredi verilmesine olumlu yanıt verilen müşterilerin hesaplarına ilgili ücretler aktarılacak ve müşteriler ise paralarını ATM’ler üzerinden çekebilecekler.