Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile emekli maaşına bağlı olan ve gelirleri 5 bin TL’den düşük olan kişileri sevindirecek haber verdi. Bakan Albayrak yapmış olduğu paylaşım ile aylık kazançları 5 bin TL’den düşük olan asgari ücretli ve emekliler ile birlikte yardım edileceği belirtildi

. Temel İhtiyaç desteği nedir? Temel İhtiyaç desteğini kimler alabilir?

Ttemel İhtiyaç desteğinin ödeme şekli nasıl olacak?

Sorularının cevapları tüm ayrıntılarıyla yazımızda. Bakan Albayrak’tan milyonlarca kişiye müjde: 10 bin liraya nakit para desteği verilecek!

Temel İhtiyaç desteği nedir?

Türkiye üzerinde hayatlarını sürdürmekte olan milyonlarca emekli kişi, asgari ücret ile çalışanlar ve serbest meslek sahibi olan kişilere kamu bankaları aracılığıyla yardım sağlanacağını Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıkladı.

Bakan Albayrak duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gerçekleştirdiği paylaşımda “Ekonomik İstikrar Kalkanı adımları çerçevesinde bütün kurumlarımızla, vatandaşımıza yardımı sürdürüyoruz.

Bununla ilgili olarak kamu bankalarımızla aylık 5 bin TL’nin altında geliri olan vatandaşlarımız için Temel İhtiyaç Desteği’ni uygulamaya soktuk.” Sözlerini kullandı. Geliri 5 bin lira altında olan herkese destek verilecek Berat Albayrak tarafından gerçekleştirilen paylaşım, şu şekilde: Orta ve düşük gelire sahip olan ailelerin gıda harcamaları, kira giderleri, elektrik, su , doğalgaz faturaları tarzı tüm ödeme işlemlerinin yapılabilmesi için düzenlenmiş özel bir maddi yardım olarak temel ihtiyaç desteği sunulacak. Maksimum 10 bin lira verilecek Aylık aile kazancının 5 bin liradan düşük olan asgari ücretli çalışanlar, emeki veya serbest meslek sahibi olan kişiler ile birlikte orta ve düşük gelir bölümlerinde olanlara en fazla 10 bin lira ile ilk 6 ayı ödemesiz olarak 36 ay vade sağlanacak.

Temel ihtiyaç desteği geri ödemesi nasıl olacak? Kredinin geri ödemeleri; 10 bin lira alımlar için ilk 6 ay geri ödeme olmadan ve ardından 30 ay süresince ay başına 376 TL ödenecek. 7 bin 500 lira alımlar için ise aynı şekilde ilk 6 ay geri ödemesiz bir şekilde ve ardından 30 ay süre boyunca her ay 282 TL verilecek. 5 bin lira alanlar için ise diğer kredi tutarlarındaki işlemler uygulanarak ilk 6 ay ücret alınmayacak ve 30 ay boyunca 188 TL ödeme gerçekleştirilecek.