Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine sanatçıların desteği her geçen gün artmaya devam ediyor.

10 ÜNLÜ İSİM DE DİYARBAKIR YOLUNDA

Aralarında Özhan Eren, Hasan Kaçan, Erol Hazım Körmükçü, İskender Pala, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurdoğlu, Muazzez Ersoy, Gülben Ergen, Mustafa Keser ve Kutsi gibi isimlerin bulunduğu sanatçı ve yazarların da önümüzdeki günlerde Diyarbakır'a giderek, HDP İl binasının önünde eyllem yapan annelere destek vereceği öğrenildi.

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine geçtiğimiz günlerde destek vermişti.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerini ziyaret ederek, desteğini açıklamış ve düşmanın Diyarbakır'ı anaların dik duruşu nedeniyle işgal edemediğini dile getiren Yenilmez, "Sizin şu bulunduğunuz resim, 100 yıl öncenin intikamını almaya gelmiş düşmanlara verilmiş Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi ve Sünni analarının duruşu. Ben bunun için buraya geldim." ifadelerini kullanmıştı.