Berat Albayrak’tan son dakika açıklaması! Geliri 5 Bin TL'nin altında olan vatandaşlara Vakıf, Halk ve Ziraat Bankası'ndan 10 bin TL 'ye kadar 6 ay geri ödemesiz kredi! İşte, detaylar… Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geliri 5 bin TL’nin altında olanlarla ilgili son dakika açıklama yaptı.

Berat Albayrak, geliri 5 bin TL’nin altında olanların Vakıf, Halk ve Ziraat Bankası’ndan 10 bin TL 'ye kadar 6 ay geri ödemesiz kredi alabileceğini duyurdu.

Berat Albayrak, twitter hesabı üzerinden geliri 5 bin TL’den düşük olanlarla ilgili açıklama yaptı.  Albayrak, geliri 5 bin TL 'nin altında olan vatandaşların gıda ile diğer harcamaları için Temel İhtiyaç Desteği yapılacağını söyledi. Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarıyla tüm kurumlarla, vatandaşın ihtiyacı için çalışmalarını söyleyen Bakan Albayrak, kamu bankalarıyla aylık 5 bin TL’nin altında geliri olan vatandaşlar için Temel İhtiyaç Desteği’ni devreye soktuklarını belirtti.

Temel İhtiyaç Desteği kapsamında 6 ay ödemesiz toplam 36 ay vade ile kredi çekilebilecek. 6 ay sonrası kalan 30 ayda ise ayda 188 TL ödeme yapabilecekken geri ödeme toplam 5640 TL. 7500 TL kredi çekecek vatandaşlar ise 6 ay geri ödeme yapmadıktan sonra kalan 30 ayda 282 TL ödeme yapacakken toplam geri ödeme 8640 TL. 10 bin TL kredi çekecekler aynı şekilde 6 ay geri ödeme yapmayacakken kalan 30 ayda ise her ay 376 TL ödeme yapılacak. Geri ödeme miktarı ise toplam 11 bin 280 TL.