1 sayılı “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile 4 sayılı “Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum Ve Kuruluşlar İle Diğer Kurum Ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi”nde bazı değişiklikler yapıldı.

Bugün (13 Eylül 2019) yayımlanan 46 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılan değişiklikler şöyle:

1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişikliklere göre;

**Sağlık Bakanlığı, yurt dışı teşkilatı kurabilecek.

4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişikliklere göre;

**Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu, insan vücuduna doğrudan temas eden biyosidal ürünler hakkında da düzenleme yapabilecek.

**Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), görev alanıyla ilgili olarak farklı illerde Yönetim Kurulu kararıyla enstitüler, araştırma merkezleri ve benzeri birimler açabilecek, merkezin ve mevcut birimlerin yerini değiştirebilecek.

**Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), bilim insanlarının ve araştırmacıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için burslar verebilecek.

**Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Yönetim Kurulunda görev alacak enstiti başkanlarını, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı seçecek. Üye enstitü başkanlarının dönüşümlü olarak ikişer yıl için enstitülerin kuruluş tarihi esas alınarak belirlenmesi kuralı ise kaldırıldı. 

**Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)’de, sözleşme ile yerli veya yabancı uzman istihdam edilebilecek.

46 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin tam metni için tıklayınız...