Kamudanhaber- Radar Cezası Gelen vatandaşlara Devlet sürpriz yaptı. Ceza makbuzlarında " Siz bu cezayı 15 Temmuz gecesi ödediniz. Hayırlı Yolculuklar" yazdı.

Emniyet genel Mdürlüğünün 81 İl Valiliğine yolladığı talimatta 10-18 Eylül tarihleri arasında radar cezası kesilen sürücülere 'Siz bu cezayı 15 Temmuz gecesi ödediniz. Hayırlı yolculuklar" denilmesi ve gerkeli tedbirlerin de alınması istendi. 

Kurban Bayramı tatili boyunca sürücülere Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), Mobese ve radar aracılığıyla ceza kesilmemesi istenilerek, sürücülere yaptıkları kural ihlali ve cezasının sözlü olarak hatırlatılılarak,"Siz bu cezayı 15 Temmuz gecesi ödediniz. Hayırlı yolculuklar" denilmesi istendi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan talimat şöyle: "Emniyet Genel Müdürlüğümüzden alınan emir doğrultusunda Kurban Bayramı tatilini kapsıyan 10-18 Eylül tarihleri arasında vatandaşlarımıza denetim amaçlı EDS, TEDES, Mobese, radar vebenzeri şekilde herhangi bir ceza yazılmayacak, kural ihlali tespit edilen yol kullanıcılarına ihlal ettiği kural ve cezası hatırlatıldıktan sonra 'Siz bu cezayı 15 Temmuz gecesi ödediniz. Hayırlı yolculuklar" denilecektir."

İşte O Talimat;