KONYA (AA) - Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgüte kazandırılan çocukların devlet kurumlarına yerleştirilmeden önce öğrenci evlerinde kendi görüş ve fikirlerini benimsettikleri bildirildi.

Örgütün bir dönem muhasebeciliğini yapan T.Ö, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki ifadesinde, bir şekilde içerisinde bulunduğu yapılanmanın işleyişi hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Devletin mücadelesine katkıda bulunabilmek amacıyla gördüğü çarpıklıklar, yapılanmanın temel özellikleri ve işleyişi hakkında bilgi vermek istediğini aktaran T.Ö, zaman zaman içerisinde bulunduğu yapılanmada kendi açısından yasal olmayan hiçbir işlemde bulunmadığını savundu.

Örgütün eğitim sistemine ilişkin bilgi veren T.Ö, eğitim koordinatörlerinin cemaate ait evlere öğrencileri kaydırarak, yapılanmaya eleman temin etmeyi amaçladığını dile getirdi.

''Fikirlerle kendilerine bağlı bir nesil yetiştirmek amacı güdülmekteydi''
Büyük bölge imamına bağlı küçük bölge imamlarının yanında "eğitimci" diye adlandırılan eğitim koordinatörlerinin olduğunu anlatan T.Ö, şunları kaydetti:

"Küçük bölge imamlarına bağlı olan eğitimcilerin altında yedi ayrı öğrenci evleri vardı. Ayrıca bu evler 'liseciler', 'ortaokulcular' ve 'dershaneciler' olarak adlandırılırdı. Ortaokul ve liselerde bulunan çocukların hem yapılanmaya kazandırılması hem de üniversite sınavlarına hazırlanmaları sağlanırdı. Devlet kurumlarına kendi görüş ve fikirlerini benimseyen kişilerin yetiştirilmelerini sağlıyorlardı. Cemaat evlerine kaydırılan bu gençlere aşılanan fikirlerle kendilerine bağlı bir nesil yetiştirmek amacı güdülmekteydi. Fetullah Gülen yapılanmasında halktan, iş adamlarından, esnaftan ve öğrenci velilerinden burs, yardım, kurban parası, himmet gibi adlarla toplanan ve yapılanmaya kaynak sağlayan paralar muhasebecilerde toplanıyordu. Muhasebeciler, öğrenci evlerinde yetişmiş, tamamen cemaat içerisinde etkili ve yetkili konumda olan kişilerin güvenini kazanmış, yapılanmaya sıkı sıkıya bağlı kişiler arasından seçilmekteydi."

T.Ö, yeri geldiğinde muhasebeciler grubunda yer alanların, yapılanmanın üst kademelerinde görev almalarının da sağlandığına dikkati çekti.