RİZE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken Kıble Dağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camisi adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Kıble Dağı'nın zirvesine 1,5 yıllık çalışma sonucu inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında 14 Ağustos 2015'te ibadete açılan caminin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Camiyi görmek üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden ziyaretçilerin geldiğini ifade eden Baydaş, "Çok özel ve önemli bir eser. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu camiye özel bir ilgisi var. Caminin yapılması talimatını da kendisi vermiştir. Her aşamasını yakinen takip etmişti. Böyle bir eserin ilimizde bulunmasından dolayı çok memnunuz." dedi.

Ziyaretçi sayısı 100 bini aştı
Kaymakam Baydaş, Kıble Dağı'nın zirvesindeki caminin Rize'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Burası çok önemli bir dua tepesidir. Çok yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından camimizin açılışı yapılalı 1 yıl oldu. Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri çok yoğun bir ziyaretçi ağırlıyoruz. Cuma namazlarında bu yoğunluk had safhaya ulaşıyor. Ziyaretçi sayısının 100 binleri aştığını biliyoruz. Bazı günler yüzlerce araç orada trafiği tıkanma noktasına getiriyor. Bunu önlemek için de ziyaretin yoğun olduğu günlerde jandarma ekiplerince araç trafik kontrolünü sağlamaya çalışıyoruz."