AĞRI(AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Ağrı Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti.

"Böyle bir belediyecilik olur mu?"
Erdoğan, mitinge katılanlara yönelttiği, "Ağrı, 31 Mart'ta iradene sahip çıkıyor musun? Ağrı, 31 Mart'ta tercihini hizmet siyasetinden yana kullanıyor musun? Ağrı, 31 Mart'ta tercihini gönül belediyeciliğinden yana kullanıyor musun? Ağrı, 31 Mart'ta şehrinin ve ülkenin sahip çıkıyor musun? Ağrı, 31 Mart'ta sandıkta sandıklara sahip çıkıyor musun?" sorularına "evet" yanıtını aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediye başkanını seçeceksin ondan sonra da burada çalışmayıp, çekip Ankara'ya gidecek. Böyle bir belediyecilik olur mu? Bu seçmenin oyuna saygısızlıktır. Bunları yaşadık mı? Yaşadık. Buradan seçilen zat gitti, bu defa da gitti Muş'a, orada da durmayacak, inşallah zaten seçimi de kazanamayacak. Seçimden sonra ordan da çekip bir başka yere gidecek. Demokrasi bu değil, halkına hizmet bu değil. Biz halkını sevenin, halkıyla beraber olmasını ve yaşamasını istiyoruz. " diye konuştu.

"Ağrı'ya kaç kere geldin Bay Kemal?"
AK Parti iktidarında sadece Ağrı'ya 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Zaten sen, Ağrı'ya kaç kere geldin Bay Kemal? Burada ne oluyor, ne bitiyor, haberin var mı? Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda bütün bu yatırımlar Ağrı'da yapıldı, yapılıyor. Daha yapacağımız çok şey var. Sadece eğitimde 4 bin 654 yeni derslik inşa ettik. Şimdi Ağrı'ya bir bilim merkezi kazandırıyoruz. Bu merkez sayesinde gençlerimizin teknolojik yeniliklerle buluşmasını ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almasını sağlayacağız.

Bugün 12 bin öğrenciye sahip Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini şehrimize kazandırdık. Yükseköğrenim öğrencileri için 4 bin 668 kişi kapasiteli yurtları açtık. Bu arada İbrahim Çeçen Bey'in kardeşi de rahmetli olmuş, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ağrı'ya, Doğubeyazıt'a, Patnos'a gençlik merkezleri, çeşitli branşlarda spor tesisleri yaptık. Ağrı 100 yatak kapasiteli Kamp Eğitim Merkezi'nin, Diyadin ve Eleşkirt gençlik merkezlerinin, Eleşkirt Spor Salonu'nun yapımı devam ediyor. Ağrı'ya yaptığımız 110 bin metrekarelik millet bahçesi açılışa hazır hale geldi."

"Ağrı'yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız"
Ağrı'ya doğal gazı getirdiklerini belirten Erdoğan, şu anda 81 kentte ve 922 ilçenin yarısında doğal gaz olduğunu kaydetti.

Erdoğan, bu yıl Eleşkirt, Patnos ve Taşlıçay'a, 2021 yılında ise Diyadin'e doğal gazın getirileceğini, Doğubeyazıt Şafi Cami'nin, Ahmedi Hani Türbesi'nin ve İshak Paşa Sarayı'nın restorasyonlarını tamamlayarak hizmete aldıklarını aktardı.

Ağrı'ya daha büyük hizmetler getireceklerini dile getiren Erdoğan şöyle konuştu:

"Ağrı'yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız. Tekstilde, Ağrı'yı bölgemizin en önemli üretim merkezi haline getireceğiz. Buradan tüm tekstilcilerimize bir mesajım var. Tekstilcilerimizi gözden çıkarmak bir yana özellikle Ağrı gibi yoğun istihdama ihtiyaç duyduğumuz bölgelerimizde ciddi teşviklerle desteklemeyi sürdüreceğiz. İnşallah şimdi uluslararası bir marka, Nike buraya geliyor, fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak. Bu, uluslararası bir marka... TOKİ evlerindeki ve şehrimizin dört mahallesindeki tapu sorununu en kısa sürede çözüyoruz. Bunun için sizlerden 31 Mart'ta merkezde ve ilçelerde adaylarımızı desteklemenizi istiyorum. Hala eksikler, yapılması gereken işler, yatırımlar yok mu? Elbette var. Bu eksikleri, AK Parti tamamlayabilir. Unutmayın, yaparsa AK Parti yapar. Burada belediye başkanlarımız, Ankara'da bizler el ele vereceğiz. Ağrı'yı hedefleriyle buluşturana kadar bize durmak yok."

"Bilin ki hedefi bize saldırmaktır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin gücü de huzur da zenginliği de birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden geçiyor. Her kim birliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bizlerin ve evlatlarımızın geleceğini karartmaktır. Her kim kardeşliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bu ülkeyi ve bu milleti tıpkı çevremizde gördüğümüz örneklerde olduğu gibi yerle yeksan etmektir. Her kim ezanımıza bayrağımıza, değerlerimize, İstiklal Marşı'mıza saldırıyorsa, bilin ki hedefi bize saldırmaktır." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda, CHP'nin Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül'ün İstiklal Marşı'nı okumadığını kaydeden Erdoğan, "Çünkü HDP, İstiklal Marşı'mızın düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır. Toplantılarında bir tane Türk bayrağı göremezsiniz. Dolayısıyla 31 Mart'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

"Bu devlet, hepimizin ortak devletidir"
Konuşmasında, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yapan Erdoğan, alandaki kalabalığa "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diye seslendi.

Vatandaşlara, "Kardeşlerim gelin şu oyunu da bozalım. Bu ülkede Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşürmek isteyenlerle beraber olmayın." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman böyle bir derdimiz yok. Yaratılanı severiz, yaradandan ötürü. Anlayışımız budur. Kürtçülük yaptığını söyleyenler, bu ülkeye düşmandır. Kürtçülükle de alakası yoktur. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Vatanımız 780 bin kilometrekare. Bu vatanı da bölemeyecekler. Onlara da gereken dersi, 31 Mart'ta vereceğiz. Devletimizi asla bölemeyecekler. Bugün ister Irak'ta ister Suriye'de olsun bölgemizde nerede bir Kürt kardeşimiz, Arap kardeşimiz diğer kökenlerden kardeşimiz varsa başı sıkıştığında aklına gelen ilk yer Türkiye'dir."

Kobani'deki Kürtlerin Türkiye'ye geldiğini, şu anda 300 bin Kobani'den gelen Kürt'ün Türkiye'de ağırlandığını ifade eden Erdoğan, "Ülkemizde onları biz ağırlıyoruz. HDP mi ağırlıyor? Öyleyse 31 Mart'ta hesabı soralım. Bu devlet, hepimizin ortak devletidir. Bir zulümden kaçarak ülkemize gelen milyonlarca insana kökenini, meşrebini sormadık. Sınırlarımıza gelenlerin mağdur ve mazlum olup olmadığına baktık." diye konuştu.

Irak'ta, Suriye'de yaralananların ambulanslarla Türkiye sınırlarına geldiğinde Kürt, Arap, Türkmen olup olmadığına bakılmadığını, hepsinin yarasının sarıldığını dile getiren Erdoğan, bu devlete sıkı sıkıya sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, "Birileri Kürt kardeşlerimizin iradelerine kendi aklınca ipotek koyduğunu sanıyor. Kürt kardeşlerimizin iradesini, batıda götürüp CHP'ye, adı İYİ kendi karışık partiye, geçmişiyle isminden başka ilgisi kalmayan Saadet'e peşkeş çekiyor." şeklinde konuştu.

"Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz"
Alandakilere, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin seçim sürecine ilişkin konuşmalarının bulunduğu görüntüleri izleten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu adam Kürt değil biliyor musunuz? Ama benim Kürt kardeşlerimin üzerinden menfaat sağlamaya çalışıyor. Çıkarcı, ne idiği belirsiz birisi. Samimi olarak soruyorum. Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir bölge var mı? Türkiye'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege, Marmara var. Sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, defol oraya git. Orada yaşa. Ama bu ülkeyi 780 bin kilometrekareyi bölemeyeceksiniz. Buna gücünüz yetmez, bu millet size prim vermez. Nasıl sizi Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de gömdüysek bundan sonra da ülkemizi bölmeye çalışanlar, bunun bedelini ağır ödeyecekler. Onun için de emin adımlarla geleceğe yürüyeceğiz."