TCK'in 179. maddesi kapsamında alkollü araç kullanımı nedeniyle ehliyetine el koyulan binlerce sürücü 2022 ehliyet affı bekliyor. Af olacak mı ? AKP gündeminde af var mi ? Ne zaman af olacak? Kimler için geçerli olacak ? Detaylar haberimizde

2022 EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?
Seçim atmosferine de girilmesi nedeniyle 2022 yılı içerisinde ehliyet affının çıkması öngörülse de konuya dair net bir açıklama yapılmadı. Ancak hem Meclis özelinde hem AK Parti grubunun hem de MHP grubunun ehliyet affı konusunda ciddi çalışmalar yaptığı bilinyor. Geçtiğimiz günlerde TGRT Haber TV canlı yayınına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Duyarsız kalmak mümkün değil. Bugüne dek duyarlı kaldığımız için bu denli değişikliklere uğradı. Düzenlemelerde özellikle ehliyet affı, sicil affı... Birçok düzenleme geçmişte de yapıldı ama uygulamada bazı problemler oldu. Ehliyet affı ile ilgili de bayağı bir kamuoyunda talepler geliyor. Yani biz AK Parti olarak yapılabilecek halkımızın taleplerine duyarsız kalmayız. Bu noktada halkımızın sorunlarını çöze çöze buralara geldik. Yine çözmeye devam edeceğiz inşallah." açıklamalarında bulundu. 

ALKOLLE KAPTIRILAN EHLİYET NASIL GERİ ALINIR?
TCK 197. madde çerçevesinde alkollü bir şekilde el konulan ehliyetler hususunda kesin bir açıklama olmamakta birlikte ehliyet belgesini geri almak isteyen sürücüler Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak zorundadır.
Ehliyet ceza puana 1 senenin nihayetinde silindiği gibi ayrıca sicilinize tesiri de senelik olmaktadır.

KAPTIRDIĞIM EHLİYETİ NASIL GERİ ALABİLİRİM?
Trafik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle sürüc belgeleri elinden alınan sürücüler ehliyetlerini tekrardan geri kazanabilmek adına el koyan trafik birimine ya da en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne alıkoyma süresinin sona erdiği günden itibaren dilekçe ile başvuruda yapabilirler ve böylelikle geri alabilirler.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİNİ UNUTMAYIN!
2023 yılına kadar eski tipteki ehliyetlerin değiştirilmesi gerekiyor. Süre daraldıkça talep artabilir ve randevu bulma konusunda zorlanabilirsiniz. Bu sebeple ehliyet yenileme işlemini bir an önce halletmeniz gerekiyor. Detaylı bir şekilde para yatırma, randevu alma ve işlemlerin süreci gibi konular için ehliyet yenileme işlemini verdiğimiz bağlantı üzerinden okuyabilirsiniz.