Bundan önceki yazımda Eğitimciler Birliği Sendikasının seçim sürecinde olduğunu Seçimlerin Akif İnan merhumun çizdiği ilkeler çerçevesinde geçmesini umduğumu dilediğimi belirtmiştim.

Yapılan seçimlerin ilk ayağını oluşturan İlçe temsilciliği ve Delege seçimlerini dün Kıocaeli İli Gölcük İlçesinde gözleme şansım oldu.

Sabah erkenden Seçim Mahallinde gözlediklerim beni nizami Milletvekili seçiminde gelmiş gibi şaşırttı. Kurulan sandıklar Divanıın oturacağı yerler kabinler hepsi ciddiyetle hazırlanmış tüm delege adayları yönetim adayları seçim mahallinde arkadaşça gülüşmeler eşliğinde seçim saatini bekliyorlardı.

Seçim listelerindeki üyelere ulaşma onların seçime etkin katılımını sağlamak için gösterilen çaba bir başkaydı. Neredeyse her okula eğitim Öğretimi aksatmayacak şekilde ringler düzenlenmiş gelemeyecek olanlara özel araçlarla servis hizmeti bile düşünülmüş.

Seçim tamamlanıp ilan edilene kadar bırakın tartışmayı , sesin yükseldiği itiraz edilen herhangi bir ihtilaf yoktu. Yüzlerdeki gülümsemeyi ortadan kaldıracak bir davranış bile olmadı.

Seçimin başlaması ile birlikte oylar kullanılmadan önce daha önce şube başkanlığı yapmış, delege adayı bir büyüğümüz dua ederek başlattı seçimi. Her iki listedeki arkadaşlarımız da gönülden amin dediler gülüşmeler eşliğinde.

Sendikacalığın nidüğünü nasılını göstermesi açısından bu anlattıklarım anlam kazanacaktır. Eylem ve söylem olarak kaldırım taşı kamu binalarına özel araç ve mağazalara zarar veren sendika anlayışından suhulet ve sükûnet, çoğunluğun gücü ile sorun çözme, üyelerin menfaatini gözleme gibi gönüldaşlık çizgisinde bir sendikacılık söz konusu.

Buradan size bir şiir paylaşmak istiyorum. Kocaeli Derince İlçesi üyelerimizden Yetkin Çelik Kardeşimiz, Hocamız bu seçimler ile ilgili destansı bir şiir kaleme almış.

11 Ekim Sendika Seçimleri

Hizmet aşkı ile çıkmışız yola

Sevdası olanlar bizimle gelsin

Ufkun ötesine gider yolumuz

Nefsini sırtından atanlar gelsin.

Ne mevki ne makam değil gayemiz

Hakkın rızasıdır tek sermayemiz

Doğuda batıda Derince' deyiz.

Gönlünü birliğe açanlar gelsin.

Yönünü ufukta hedefe dönen

Çakıl taşlarıyla sendelemeyen

Dostunun ardından iş çevirmeyen

'Ben' ini ezipte 'biz' olan gelsin.

Özüne sözüne tam güvenilen

Her durumda ahde vefa gösteren

İlk fırsatta kervanını terk eden

Namert şöyle dursun, mert olan gelsin.

Anadolu ateşiyle tutuşan

Maziden güç alıp atiye koşan

Vatan , millet , bayrak denince coşan

Ülküsü , inancı olanlar gelsin.

Makam için birbirine küsmeyen

Yalan dünya için yönün dönmeyen

Ufak tefek kusurları görmeyen

Davayı en üstte tutanlar gelsin.

Yurduna hizmeti en önde tutan

Bu uğurda benliğini unutan

Her zeminde kardeşliği anlatan

Birlikte dosdoğru yürüyen gelsin.

Eğitim ordusu tüm öğretmenler

Bu vatan bu millet çok hizmet bekler

Gayretinle boşa gitmez emekler

Emek ve nimeti bilenler gelsin

Alnının terini silenler gelsin.

Yetkin Çelik

( Eğitimciler Birliği Sendikası

Derince İlçe Temsilciliği

Başkan Vekili )

Bu şiiri okuduktan sonra seçimin sayım ve döküm işlemlerindeki sakinlik kabul ve üyenin tercihine olan saygı da daha anlamını bulur hale geliyor. Seçimi dua ile açan Hocamız yine kaybettiğinin vurgusunu yaparak dua ile seçimi kapattı. Ve bu herşeyden çok alkış aldı. Kimsenin kimse ile kırgınlığı olmadı. Küskünlük olmadı.

Seçimde başarılı olan kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum seçimler diğer ilçelerde sürecek. Bu minvalde süreceği inancımı belirtiyor kazana sendikamız sloganı ile tüm okurlarıma saygılar sunuyorum.