EDREMİT’İN KOÇ’U

Toprağa kiraz tohumu ektikten sonra o tohumun yeşeren ağacından kirazdan başka meyve beklemek saflık değilse de ne istediğini bilmemektir.

Kimi insanlar vardır, güvenir ciddi görevler verirsiniz sizi mahcup eder.

Kimi insanlara size göre sıradan bir görev verirsiniz o insanlar o görevi, tüm sıradanlığına rağmen öyle bir yapar ki, kiraz ağacından size elma vermeyebilir ama en leziz kirazları sunar, sizin de keyfinize diyecek olmaz.

Hani meşhur bir söz vardır:

“Kimileri oturduğu koltukla adam olur, kimileri oturduğu koltuğu adam eder.”

Bazı insanların, çok da matah değil diye burun kıvırdığı makam, koltuğunu adam edenlerin sayesinde ciddi anlamda görkem kazanır.

Mukaddime uzun sürdü farkındayım…

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, müdürlük makamında oturan Sayın Yusuf Koç ile görkemli hal almaya devam ediyor.

Edremit gibi kozmopolit, sürekli göç alan ve birçok vilayetin nüfusundan fazla olan bir ilçede, onca engellemelere, onca ayak oyunlarına, onca yalnızlığına rağmen gayet güzel ve sorunsuz bir şekilde hizmet etmeye devam ediyor Yusuf Bey…

Bir ilçe müdürü her şeyden önce hükümetin eğitim politikalarının uygulayıcısı olmak durumundadır. Bu iktidar partisine yaranmak demek değildir.

İktidar partisi ilçelere müdür atarken, kendisine değil milletine hizmet edecek müdürler atar. Hizmeti iyi yapan müdürler o partiye oy kazandırır, kötü yapan müdürler de oy kaybettirir.

Yusuf Koç her ne kadar somut, gözle görünen eserler ortaya koyarak göz doldursa da, soyut işler de yapmakta, perde arkasında durmakta, kendisini ön plana çıkarma gayreti gütmemektedir.

Hükümetin politikasına sıkı sıkıya bağlı, yerelde de hiçbir kesime karşı ötekileştirme yoluna gitmeden, gayet güzel bir şekilde işlerini yürütmekte, koltuğunu görkemli hale getirmeye devam etmektedir.

Seçmeli derslerin niteliğinden tutun da, İmam Hatip okulları açılmasına, FETÖ’den devredilen okulların devlete iade edilmesinden sonra o okulların içini doldurma gayretine kadar her konuda hükümet ile tam bir uyum içinde hareket etmektedir.

En son 18 Ocak Çarşamba gecesi hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerini anma gecesinde izleyen herkesi duygulandıran ciddi bir işe imza atmıştır.

O geceyi unutturmaya çalışanlara, o geceyi silikleştirme gayreti güdenlere inat güzel bir organizasyon icra edilmiştir.

Ekip kurma, kurduğu ekibi organize etme, sağlam iş çıkarma konusunda takdire şayan hizmetleri artarak devam edeceğe benziyor…

“Hedef Üçte Üç” projesiyle Balıkesir’de Edremit’i üç yılda ilk üçe sokma gayreti de çalışmalarından bir tanesidir.

Hem takdir hem taklit ediliyorsan başarılısın…

Yusuf Koç’u o makama getirenler ve onun arkasında duranlar eminim ki içten içe gurur duyuyorlardır.

Bizler de basın olarak yapılan her iyi işin arkasında durmaya çalışıp, gördüğümüz yanlışları da dile getirmeye devam edeceğiz…

Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım, dediği gibi Rahmetli Erbakan Hoca’nın,

Allah rızası için yapılan hiçbir hizmet boşa gitmez diyor, Yusuf KOÇ’a çalışmalarında başarılar diliyoruz…

- - - -