Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen rahatsızlıklara maruz kalabiliyoruz. Bunu tecrübeyle yaşadım. Şükür ki, teknolojiye yatkın olmamın da sayesinde doktor seçiminde isabetli karar verebiliyorum.

Çekilmez olan rahatsızlığım nedeniyle Denizli de en iyi dâhiliye uzmanını sorgulattım. Birinci sırada akademisyen çıktı. İkincisin de ise Uzman Dr. Dündar Güngör beyin ismi geçiyor.

Randevumu aldım. Otobüse bindim. Doktor beyin çalışmakta olduğu Cerrahi Hasta hanesinin önünde indim. İşlemlerimi yaptırdım.  Yetkililerin yönlendirmeleriyle polikliniğini buldum. Yabancı olunca sessizce oturuyorum.

Bazen kapıdan içeri bakıyorum.

O arada da hastalardan birisi muayene sırasında adaletsizlik olduğunu anlatıyor.   Hasta sayısı da epey var. Hani insanın içinden acaba dedirtiyor.

Doktor beyin yanında ki görevli randevulu hastayı içeri aldı. O kişi hala yüksek sesle “ böyle olur mu? Bizde insanız, bizim adamımız yok anlamında konuşarak bizleri tahrik edecek.

Doktorun kapısı açıldı. “ ilk sözü kardeşim siz sabahleyin gelerek benim işim yok. Cuma namazının akabinde gerekeni yaparsınız demediniz mi dedi?

Adam hala dediğinin doğru olduğunu anlatıyor. Doktor bey kibar şekilde izah ettikçe adam haklı gibi konuşuyor.

Dedim ki, kardeşim bak doktor ne diyor? Sen cumadan sonra demişsin hala inat ediyorsun. Ayıptır olur mu dedim insan konuştuğunu bilmeli Cuma namazı sonu dediysen Cuma namazı sonu gelirsin dedim.

Bizler hep öyleyiz ki, haklı adama, görevliye destek olmuyoruz. Doktor bey bende torpil olmaz diyor bir Allah’ın kulu da evet doktorumuz haklı demiyor.

Her nedense dikkat ediyorum genelde çok bilmişler, içinden hesaplılar kişileri galeyana getirme de çok mahirler.

Gelelim doktor beyin yaklaşımına; benim çok hoşuma gitti. Yaklaşımı, ifadeleri sıcak korkutucu değil, beden dilini çok iyi kullanıyor.

Muayene etti. Bu arada beraber çalışmakta olduğu hemşire hanımda insancıl, halden, dertten anlayan, güler yüzlü, samimi, yardımcı olma da elinden geleni yapıyor.

Tahlil sonuçları hakkında görevliye sordum abi dedi, Dündar Bet tahlilleri eksiksiz ister. Onun içinde biraz geç çıkar dedi. Olsun dedim.

Tahliller çıkınca bazı önemli tahlillerin başka doktorlar tarafından atlanıldığını okumuştum. Tahlilleri alınca baktım. Kabaca edindiğim bilgi doğrultusunda tahlillerim yapılmış. Mutlu oldum.

İlk dozlarımı aldım dediği gibi şükür sıkıntım azaldı. Bana iyi geldi ve hoşuma gitti. Dâhiliye rahatsızlığı olan çevredeki dostlara tavsiye ederim.

Bir hususu hatırlatmak isterim. Doktorun kapısının aynında çok konuşmayın. Ve sabırlı olun. Sabırlı olun, dilinizi tutun faydasını göreceksiniz.

Randevunuzu alın. İşlemlerinizi yaptırın. Sabırla bekleyin.