Tüm dershaneler kapatıldı... Artık dershanelere ihtiyaç kalmadı... MEB, açacağı hafta sonu kurslarıyla bu işin üstesinden gelecek... Ecak, acak..! Sonuç? Fiyasko! millet olarak tez canlıyız. Bir sistemi ortadan kaldırırken, meseleye bütüncül bakmadan hesap yapıyoruz. Hesabın nereden döneceği hususunu süreç içinde ancak görebiliyoruz. Yani, bir sistemi yıkarken, yeni sistemin avantaj ve dezavantajlarını hesaba katmadan yapıyoruz...

Temel liseler açıldı. Birçoğunun bahçesi bile yok. Teras, bahçe olarak kullanılıyor. Bir binanın içinde sığıntı hayatı yaşayan öğrenciler, "tutsak bir eğitime" muhtaç bırakıldılar. Koşacakları, oyun oynayacakları, doğru dürüst oturabilecekleri bir alanları bile yok! 

Bu sistemin yürümeyeceği en başından belliydi. Apar topar oluşturulan bir sistemin, apar topar yıkılacağı aşikardı. 

Bu yazımı okuyup yüksek dozajlı eleştirede bulunacaklar çıkacaktır. Çünkü bu kişiler hayatları boyunca doğru olanı görmelerine rağmen dalkavukluk yapmak için yanlışı desteklemişler. Doğru birdir. Ve her yerde dillendirilmelidir. Türkiye'nin eğitim sisteminin düzelmesi için bunu yapmak bir vazifedir. Eksikleri görüp söyleyeceğiz ki, düzelsin. Aksi halde gördüğümüz eksiklikler büyür ve bir anda eğitim faciasına dönebilir. 

Devlet, tüm bireylerle bir bütündür. Milli meselelerde düşünce ayrımına bakmaksızın herkes birleşir ve bir amaç için mücadele eder. Eğitim de milli bir meseledir. A'dan Z'ye herkesin katkısıyla düzelebilir. Eksiklikleri saklayarak değil, doğruları söyleyerek düzelir. 

Dershane isminin üzeri çizildi, yerine kurs ismi geldi. Her yerde kurs adı altında dershaneler var. Çünkü bu ek gıda gibi temel bir ihtiyaçtır. Okuldaki bilgiler tam doyum sağlamıyor, sağlayamaz da. Yineliyorum bu bir eksiklik değildir. Bu bir ihtiyaçtır. Kurslar temel bir ihtiyaçtır ve denetimli bir sistem dahilinde açılmalıdır. Kaçak göçek işler olacağına resmi bir şekilde yürümesi en mantıklı olanıdır. 

MEB'in buna evidi bir şekilde çözüm üretmesi gerekir.

Gençler alternatif arayışında. Bu alternatifi fırsata çevirmek isteyen bazı güruhlara engel olmak adına kontrollü gidilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. 

Vesselam

Hamza KILIÇASLAN