Açılışını Cumhurbaşkanı Yapacak

Darülaceze projesi, 2022 yılının mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımlarıyla temeli atılmıştı. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, dev projeyle ilgili birtakım detayları açıkladı.

Mayıs 2023'te Açılacak

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nden kaba inşaatın bittiğini gösteren ilk görüntüleri paylaşan Cebeci, dokuz aylık hummalı bir çalışma sonucu dev projenin kaba inşaatının tamamlandığını belirterek projenin ortaya çıkış sürecini anlattı.

Cebeci, "Bugünkü haliyle Darülaceze dünya standartlarının çok üstünde. Hiçbir Avrupa ülkesi buranın eş değeri değil ve buradaki ruhaniyet ve gönüllülük esası hiçbir Avrupa ülkesinde yok. Çok farklı yerler bulduk, uzun zaman büyük arazi bulabilmek için çalıştık ve sonunda Arnavutköy'deki yeri tespit etti. Bu projenin başlangıç tarihini Cumhurbaşkanımız belirledi ve bir sene içerisinde bitirilmesini emretti. Geçen yıl mayıs ayında temelini attığımız Sosyal Hizmet Şehri'nin 9 ay gibi kısa sürede kaba inşaatı bitti. Mayıs 2023 yılında ise açılışının yapılması planlanıyor. Bir yıl gibi kısa bir sürede proje tamamlanıyor" ifadelerini kullandı.