Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AAtölyede  düzenlenen AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Bakan Yanık, Miili Eğitim Bakanlığı ile ortak yaptığımız çalışma doğrultusunda yardım desteklerini bu ayın ikinci haftasında ödemeye başlayacağız,3294 Kanun kapsamında Sosyal Yardım Yararlanıcısı olan ailelerinin, anaokuluna başlayan çocuklarına anaokulu için ödedikleri tutarı bakanlık olarak biz karşılıyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında yıllık ortalama 500 milyon tutarında bir kaynak ayırdıklarını, desteğin herhangi bir vatandaşın hesabına özel olarak yatmayacağını Milli Eğitim Bakanlığınının hesabına yapılacağını , şu ana kadar ise 305.079 anaokul öğrencisinin bu programdan yararlandığını bu sayıyı 1 milyona ulaştırma hedefinde olduklarını açıkladı. 

ANAOKULUNA YARDIM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Bakan Yanık, destek yardımları için ailelerin herhangi bir yardım talebinde bulunmasına gerek olmadığını 3294 Sayılı Kanun kapsamında Sosyal Yardım Kabullencisi ailelerden 3 ile 5 yaşındaki çocuklarını Miili Eğitime Bakanlığına bağlı anaokullarına yazdırdıkları takdirde sistemden görüntülendiğini ödemelerin ise direkt Milli Eğitim Bakanlığının hesabına yapıldığını açıkladı.