Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bakanlık bünyesinde görevlendirilmek üzere 145 personelin işe alınacağı belirtildi. Sözlü sınav ile alınacak olan personelin farklı bölümlerde çalıştırılacağı açıklandı.
Bakanlık personeli olmak isteyen adaylar ortaöğretim ve ön lisans mezunu olmak zorunda. Ayrıca ön lisan mezunları için 2014 yılı KPSS sonucu, lisans mezunları için ise 2016 yılı KPSS ( B Grubu) sınav sonucu da talep ediliyor. Personel alımları ise en yüksek KPSS puanından başlanarak düşüğe doğru gerçekleştirilecek.
Adaylar Sözlü Sınavdan Geçirilecek
Adalet Bakanlığı bünyesinde görevlendirilecek olan personelin mimar, mühendis, psikolog, pedagog, sosyal çalışmacı, güvenlik görevlisi, hizmetli ve şoför olarak görevlendirileceği açıklanırken, şoförler için alınacak kadronun 10 katı kadar, diğer personelin alım sayısının ise 5 katı kadar başvurunun sözlü sınava tabi tutulacağı belirtildi.
Adalet Bakanlığı’na alınacak personellerde arananilk şart güvenlik soruşturmasını sorunsuz şekilde geçebilmesi olacak. Ayrıca KPSS sınavında 70 puan üzerinde alma şartı da yer alacak. Branşlara göre diğer şartlar ise şu şekilde;
Mühendis: Yazılım, elektronik ve Makine Mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak.
Mimar: Mimarlık bölümünden mezun olmak.
Psikolog: Psikoloji bölümünden mezun olmak.
Pedagog: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık – Eğitim Programları ve Öğretim bölümlerinden birisinden mezun olmak.
Sosyal Çalışmacı: Sosyal hizmetler bölümünden mezun olmak.
Güvenlik Görevlisi: Özel güvenlik kartına sahip olmak ve en az lise mezunu olmak. 18 yaşını bitirmiş 30 yaşını doldurmamış olmak. Erkeklerde 1.70 cm, kadınlarda 1.60 cm üzerinde boya sahip olmak. Boy ve kilosu arasındaki farkın 13 – 17 birim olması. Görevine engel bir sağlık sorunu olmamak.
Şoför: En az lise mezunu olmak. E sınıfı ehliyete sahip olmak.
Hizmetli: en az lise mezunu olmak.